Felháborító extra díjjal állt elő a Ryanair, kiakadtak az utasok

2023. december 05. 06:25

A fapados légitársaság már az online beszállókártyáért is külön pénzt kérne.

2023. december 05. 06:25

A BBC arról ír, hogy kiakadtak a Ryanair utasai: állításuk szerint a fapados légitársaság új extra díjjal állt elő, konkrétan fizetni kell az online beszállókártyák megszerzéséért. Mint kiderült, akár 21 fontot (kb. 9300 forint) kellett fizetniük egy ülőhelyért, hogy hozzáférjenek az online beszállókártyájukhoz. Van egy alternatív, ingyenes lehetőség is: 

akik nem szeretnének ülőhelyért fizetni, sorban állhatnak a reptéren a becsekkoló pultnál a papírért.

A BBC megkereste a légitársaságot, választ egyelőre nem kapott. A közösségi médiában 30 méter hosszú sorokról írnak és botrányról, mivel az utasok szerint  a Ryanair azért hozta meg ezt a döntést, hogy még több pénzt keressenek rajtuk. Egy másik utas azt írja: dolgozók elmondták nekik, hogy az extra díj csak az utolsó 20 utasra vonatkozik, akik a járatra bejelentkeznek.

Hozzáteszik: 

a legtöbb légitársaságnál ingyenesen lehet elvégezni a kötelező utasfelvételt mind online, mind pedig a repülőtéren, 

a légitársaságok ugyanis megkövetelik az utasoktól, hogy online vagy személyesen jelentkezzenek be a járatra, ezzel megerősítve az utazási szándékukat. Most viszont a Ryanair utasainak vagy ülőhelyet kell vásárolniuk, ha online szeretnék elvégezni az utasfelvételt, és letölteni a beszállókártyájukat, vagy állhatnak személyesen sorban a reptéren.

Nyitókép: DANIEL KARMANN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2023. december 05. 11:32
Helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!