Ez óriási gyomros Zelenszkijéknek: újabb uniós tagállam tagadta meg csatlakozásukat az EU-hoz

2023. december 12. 19:39

„Nem szabad kivételeznünk Ukrajnával” – közölte a tagállam vezető politikusa.

2023. december 12. 19:39
null

Karl Nehammer osztrák kancellár az uniós ügyekkel foglalkozó főbizottságban kategorikusan ellenezte az Ukrajna és Moldova európai uniós csatlakozására vonatkozó „gyorsított eljárást” – közölte az Interfax ukrán hírügynökség az osztrák parlament sajtószolgálata alapján.

Nehammer leszögezte: Ausztria a jelenlegi körülmények között nem járul hozzá az Ukrajna csatlakozásáról szóló tárgyalásokhoz. 

Ukrajna nem részesülhet előnyben, különösen nem Bosznia-Hercegovinával szemben, amellyel szintén folynak a csatlakozási tárgyalások”

– érvelt.

Arra is rámutatott, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nem konzultált senkivel, mielőtt bejelentette volna, hogy csatlakozási tárgyalásokat helyez kilátásba Ukrajna számára.

Nehammer külön szólt arról, hogy ahhoz, hogy az EU alkalmas legyen a bővítésre, belső reformokat kell végrehajtani.

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 13. 13:22
Amit egy osztrák mond, az mire szavazásra kerül sor már egészen másként hangzik. Én nem vennék arra mérget, hogy nem hazudik ez a halom aljas osztrák szar.
egonsamu
2023. december 13. 10:53
Nehammer elsö normális gondolata, mióta osztrák kancellár lett.
Hekimeki
2023. december 13. 08:08
😂😂😂😂😂😂👌👌👌👌👌
remi
2023. december 13. 06:48
"Már kitudódott, hogy 14 (!) állam jelezte, hogy nem ért egyet Ukrajna gyorsított csatlakozásával." A valóságban az 20-nál is több, és a fennmaradó rész is a (részben érthetően) szélsőséges ruszofóbiában szenvedő balti államok, összesen nem teszik ki a zeju 1,5 százalékát. Az egy egész más kérdés, hogy a legtöbb a háttérben sunnyogva nácifasisztázza ormányt eközben, mert a rövidlátó belpol érdekei alapján ezt látja jónak. Gyomorforgató színjáték az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!