CNN: Ukrajna győzelmi esélyei egyre halványabbak

2023. december 31. 14:51

Az amerikai lap szerint Putyin „könyörtelen” hadigépezetté alakította az orosz gazdaságot.

2023. december 31. 14:51
Military mobility of Ukrainian soldiers in the direction of Avdiivka

A CNN korábban felidézte egy cikkében, hogy egy évvel ezelőtt Volodimir Zelenszkij egyenesen a bahmuti csatatérről utazott Amerikába, hogy beszédet mondjon a kongresszusban és találkozzon Joe Biden elnökkel. „Egy éve hősként ünnepelték, akárcsak Ukrajnát, amelynek elszántsága, és ellenáll az orosz agresszióval szemben erős kétpárti támogatást kapott Washingtonban”.

Ezután Tim Lister úgy fogalmazott, hogy most, egy évvel később 

a kilátások sokkal borúsabbnak tűnnek.

„A régóta várt ukrán offenzíva délen alig haladt előre. Úgy tűnik, Oroszország egyelőre túljutott a nemzetközi szankciókon, és gazdaságát hadigépezetté alakította át” – hívta fel a figyelmet a szerző.

Komor a moszkvai hangulat, de az orosz erők célt fognak érni

Az orosz hadviselés, – amely emberekben és hadianyagban iszonyatos veszteségeket szenved el –, de még több embert vet be a harcba, tompította az ukrán hadsereg taktikai és technológiai előnyét, amint azt a múlt hónapban a legfőbb tábornok egy őszinte esszében elismerte – emlékeztetett Lister.

A cikk írója arra is kitért, hogy bár „a moszkvai hangulat komornak tűnik: a »különleges katonai művelet« céljait el fogják érni, és a harcok addig folytatódnak, amíg ez meg nem történik”.

Lister idézte cikkében az orosz elnököt is, aki év végi sajtótájékoztatóján „gúnyosan” megjegyezte:

 Ukrajna ma szinte semmit sem termel, minden nyugatról érkezik,

 de az ingyen cuccok egyszer elfogynak, és úgy tűnik, már most elfogytak”.

A teljes elemzést ITT olvashatják.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Nyitókép: OZGE ELIF KIZIL / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oberennsinnen49
2024. január 01. 13:56
Az orosz haderő modernizálása köszönhető a Victoria Nuland-G. Soros kirakatemberek "munkájának", pontosabban az őket mozgató genetikai beteg fake demokrata, perverz Rothschildiának.
Advocate
2023. december 31. 20:08
"Egyre halványabbak"....inkább, hogy nincsenek, sőt igazából nem is voltak!
lajajakab11
2023. december 31. 19:35
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
zakar zoltán béla
2023. december 31. 19:22
Mocskok= Forog a valaguk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!