Belga történész: Lengyelország nagy változás előtt áll

2023. december 23. 11:57

„A lengyel parlament elnöke ma illegális bevándorlókkal találkozott. Mennyire imádom ezeket a spontán, egyáltalán nem gondosan megtervezett fotókat, amelyek egyáltalán nem küldenek politikai üzenetet” – fogalmazott David Engels.

2023. december 23. 11:57
null

David Engels figyelmét sem kerülte el, hogy alig lépett hatalomba a PiS-ellenes lengyel kormánykoalíció, máris széles gesztuspolitizálással adta a világ tudtára, hogy Kaczynskiéktól gyökeresen eltérő, az európai fősodorba illeszkedő elképzelése van a világ olyan nagy kérdéseiről, mint családvédelem, abortusz, vagy migráció.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Legutóbb például a két éve még Márki-Zay Péterrel tárgyaló Szymon Holownia borzolta a jobboldal kedélyeit, amikor meghívott egy tucat migránst az általa elnökölt Szejmbe.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A lengyel parlament elnöke ma illegális bevándorlókkal találkozott. Mennyire imádom ezeket a spontán, egyáltalán nem gondosan megtervezett fotókat, amelyek egyáltalán nem küldenek politikai üzenetet. Lengyelország nagy változás előtt áll” – posztolta ironikus hangvételű X-üzenetét a hírre reagálva David Engels belga történész, akivel három éve lapunk is interjúzott.

Ezt is ajánljuk a témában

Újra naggyá kell tennünk Európát – David Engels a Mandinernek

„Akár egyfajta »fausti indíttatásról« is lehet beszélni, a vágyról, hogy jobbak legyünk, a látóhatáron túlra jussunk, hogy minden határt és korlátot ledöntsünk.” A nyugati civilizáció egyedi és csodálnivaló, Trump egy baki volt az amerikai történelemben, Kína terjeszkedésére figyelni kell, Európa hanyatlása pedig törvényszerű, de lassítható és fel lehet ellene lépni – többek között ezekről is beszélgettünk David Engels belga történésszel, aki nemrég a Migrációkutató Intézet online rendezvényén volt vendég.

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2023. december 25. 11:05
Nem muszáj érteni az iróniát.
kulszek
2023. december 24. 05:21
Már a liberális is azt jelenti hogy a törvény kiskapuit, a hatalmát kihasználja néhány ember hogy eltaposson sok másik embert. A liberális a négyzeten pedig egyenesen isteníti a törvénytelenséget, az illegális migráns neki a szent tehene. Ne feledjük, illegális = törvénytelen! Aki bármi vagy bárki illegálist támogat, az a törvénytelenséget támogatja! Törvénytelenséget támogató embernek nem szabad hatalmat vagy társadalmi, politikai szerepet adni!
Teréz Pitykéz
2023. december 23. 22:13
welcum culture!
zakar zoltán béla
2023. december 23. 21:05
Tökfej
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!