A németek azért kritizálják Orbán Viktort, mert neki nem Ukrajna a legfontosabb

2023. december 11. 09:42

Saját országát fontosabbnak tartja Ukrajnánál – ez már elegendő okot jelentett a ZDF publicistáinak, hogy kritizálják Orbán Viktort. A véleménycikkben az Európai Unió levágott és megfejt tehene is előkerül.

2023. december 11. 09:42

Orbán Viktor csak másodsorban foglalkozik Ukrajnával, elsősorban saját magával és Magyarországgal – emiatt kritizálja a magyar miniszterelnököt a ZDF. A német csatorna két brüsszeli tudósítójának véleménycikke azt állítja, hogy Orbán Viktor Európa elszigeteltségét támogatja, valamint egy olyan Európai Uniót, amely a migránsokra potenciális terroristaként tekint. (A szerb oldalon egyébként tálibok irányíthatják az embercsempészeket.)

Ezt is ajánljuk a témában

Julia Rech és Ulf Röller rámutatnak, Orbán Viktor azt a narratívát ápolja, hogy Európa az Ukrajnának szánt fegyverszállításokkal csak fenntartja és meghosszabbítja a háborút.

Emellett cinikus játékkal vádolják a kormányfőt, szerintük egyszerre akarja levágni és megfejni az EU tehenét.

A szerzők ismét felhozzák a sokat emlegetett baloldali kritikát az Európai Parlamentből, azaz „piszkos üzletnek” tartanák, ha Brüsszel átutalná a Magyarországnak tényszerűen járó uniós forrásokat azért cserébe, hogy ne blokkolja Ukrajna támogatását.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. január 11. 15:31
Németország az a megszállt ország, aki haláláig ragaszkodik a megszállója politikai agendájához és hűen szolgálja érdekeit. Most éppen pár sajtómunkása azon lepődik meg, hogy másoknál ez nem így van.
Ízisz
2023. december 12. 09:15
Z. Már megint itt vannak a dollármédia által fizetett elmebeteg cselédjei!!! 💯🤮🤮🤮 Itt is hagyom őket a picsába!!! Most pont jó a vérnyomásom!!! 💯💤
Bunyevac1964
2023. december 11. 22:06
….. ( 2,5 millió magyar szavaz rá a 15 millióból) IQ fighter!! A 15 millioban a csecsmők, a kiskorúak és egyéb nem szavazásra jogosultak is benne vannak. Soha, egyetlen orszàgban sem szavazhatnak annyian, amennyi a lakóság száma. Lerajzoljam ?
atti64
2023. december 11. 21:53
TOMMASO EGY SEGGFEJ!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!