Sajtóértesülés: tálib fegyveresek irányítják az embercsempészeket a határ szerb oldalán

2023. október 31. 11:09

A 313-as kóddal ellátott videókon az látható többek között, hogy a migránsok a magyar határzárat támadják.

2023. október 31. 11:09

„313 magyar határ” – ezekkel a feliratokkal látják el videóikat a TikTokon az embercsempész-hálózatok tagjai, akik a déli határ szerb oldalán szervezkednek – írta a Metropol. A lap szerint 

ez a felirat „egyértelműen” a tálibok szélsőséges katonai szervezetére, a 313-as elit kommandóra utal.   

Hozzátették, a szerb hatóságok hivatalosan bejelentették, hogy sikerült letartóztatniuk a hírhedt rohamosztag egyik parancsnokát.

A 313-as kóddal ellátott videókon az látható többek között, hogy a migránsok a magyar határzárat támadják,

 drótvágót használnak, létrák segítségével próbálnak átjutni a kerítésen, vagy éppen magyar rendőröket fenyegetnek 

a határt védő kerítésen keresztül – ismertették az összeállításban.

Az egyik videót alább tekinthetik meg:

Mi az a 313-as kommandó?
 Az afgán „Badri 313 zászlóalj” a tálibok elit kommandója. A badri csatáról kapta a nevét, amiben az iszlámot terjesztő Mohamed próféta 313 fős seregével indult Mekka ellen. A nagyjából ötezer fős különleges egység ideológiailag leginkább az Al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezetekre hasonlít, polgári célpontok elleni öngyilkos merényleteikről lettek ismertek. A 313-as zászlóalj a Hakkáni-hálózat, egy szélsőséges iszlamista csoport tagjaiból verbuválódott, az elmúlt 20 évben ők voltak Afganisztán legrettegettebb fegyveres csoportja.

Veszélyes bűnözőket is beazonosítottak

A Metropol arra is kitért, hogy Mile Jandric, a szerb határrendészet vezetője a hétvégén a szerb állami televízióban arról számolt be, hogy 

az elfogott migránsok közül két veszélyes bűnözőt is sikerült beazonosítaniuk a hatóságoknak: 

egy afgán férfit, akit a francia rendőrség keresett több súlyos bűncselekmény elkövetése miatt, illetve Hasim Abdult, az afgán 313-as Badri zászlóalj magas rangú parancsnokát.

Mint ismert, a Magyar Nemzet még október elején arról írt, hogy információik szerint Szerbiában éppen tálib hatalomátvétel zajlik: az afgán embercsempészektől az iszlám szélsőségesek veszik át az irányítást.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Horgosnál a múlt héten ismét migránsbandák csaptak össze. A lövöldözésben hárman életüket vesztették. Azóta állig felfegyverzett rendőrök is megjelentek a térségben, akik begyűjtik be a migránsokat a déli határnál.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. október 31. 16:56
"a migránsok a magyar határzárat támadják," a szerb rendőrség meg csak áll és néz!
pollip
2023. október 31. 12:47
A tálibok hogy jutottak be Szerbiába?
nempolitizalok-0
2023. október 31. 12:36
Ha az eurolibsik szorulnak, engedélyezve lesz a gumilövedék.
Genusnextgen
2023. október 31. 12:30
Ahogy hallani már a szlovákok is, helyesebben a csüngőhasú Fico nevű magyarverető barátja is hozzánk tolja vissza a migriket. Így gyorsan meglesz a kipcsak-cigány félmilliós migráns serege Buksikák, valószínűleg ezért támogatta Ficót, meg persze azért, hogy ne legyen magyar parlamenti képviselet Szlovákiában Buksikák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!