A nehéztüzérség és a háborús pusztítás

2023. december 20. 13:43

Ahová az ellenfél nehéztüzérsége elér, ott mindent porig rombol.

2023. december 20. 13:43
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„A nehéztüzérség és a háborús pusztítás.

Nem, nem igaz, hogy az orosz hadsereg »kíméletes« lenne az ukrán városokkal és civilekkel szemben. Az elmúlt két évben láttam bőven ilyen kijelentéseket. Vlagyimir Putyin is mondott már korábban ilyet. 

Az igazság az, hogy ahová az ellenfél nehéztüzérsége elér, ott mindent porig rombol. Két kulcsszó van, amire figyelni kell: a »távolság« és a »nehéztüzérség«. Miközben leegyszerűsítve a nyugati katonai doktrínák a légifölény kialakítását helyezik az elsődleges fókuszba, az orosz katonai doktrína a nehéztüzérséget teszi a középpontba. 152 és 155 mm-es tüzérségi rendszerekről beszélünk: az előbbi szovjet/orosz szabvány, az utóbbi nyugati. 

A távolság a nehéztüzérség esetében általánosságban 17-40 km. Ha az orosz haderő ebbe a távolságba zavartalanul megközelíti az ellenfél települését, akkor civil lakosság ide vagy oda, ott kő kövön nem marad. Tavaly láttunk már ilyen képeket Mariupolból, ahol az épületek 98%-a megrongálódott vagy teljesen megsemmisült.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Bendarzsevszkij Anton Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 21. 17:02
A háború ilyen műfaj hoholfaszt szopó geci. A donbasziak tudnak mesélni róla 2014 óta
Krupp Skya
2023. december 21. 09:11
Teljesen megérdemelten kapják az ukránok. Az ukránok, megerőszakolták anyósomat, elvitték nagyapám zsebóráját.
Krupp Skya
2023. december 21. 09:02
Amikor az amerikaiak szarrá bombázták a Szabolcs utcában a házunkat azt mondták hogy a háború az ilyen remélem lesz még időm elmondani Washington és New--York pusztulása után gyerekek az atomháború meg ilyen Antika.
Kormánypárti2
2023. december 20. 20:35
Ez így szokik lenni a háborúban. Szakértőúr eztet nem tetszik tudni? A háború bizony nem elsőáldozók teadélutánja. Talán vessen egy pillantást Gázára is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!