Zelenszkij ukrán kihívója területeket adna föl és véget vetne a háborúnak

2023. november 02. 08:33

Olekszij Aresztovics az elnök tanácsadójából az ellenfele lett.

2023. november 02. 08:33

A New Voice of Ukraine arról ír, hogy a Zelenszkijt korábban is bíráló Olekszij Aresztovics, az elnöki hivatal januárban menesztett tanácsadója most bejelentette: indul az elnöki székért, és bemutatta 14 pontos választási programját, amihez hozzáfűzte, hogy ez csak a kezdet. Aresztovics többek között az ideiglenesen megszállt területekről is rendkívül komoly bejelentést tett. Mint kiderült, 

hajlandó volna lemondani az oroszok által elfoglalt területek visszafoglalásáról, ha Ukrajnát fölveszik a NATO-ba.

„Követeljük a NATO-csatlakozást azzal a kötelezettséggel, hogy a csatlakozás idején elfoglalt területeket nem foglaljuk vissza, hanem 

csak politikai eszközökkel törekszünk a visszaszerzésükre” 

– írja Aresztovics. Egyéb fontos pontok között szerepelnek még tételek az adórendszer reformjáról, a gazdaságfejlesztésről, a nyugdíjreformról, vagy az igazságügyi reformról.

Az egykori tanácsadó hozzátette: választási programját szakértőkkel véglegesítik, és megvitatásra közzéteszik. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal / Anadolu Agency / AFP

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bornemissza-3
2023. november 05. 14:57
Ukrajna már túl messzire ment abban, hogy Oroszországot fenyegeti, úgyhogy a teljes lefegyverzésnél és semlegességnél már többet nem remélhet. NATO és EU, arról meg ne is álmodjanak.
llnnhegyi
2023. november 03. 08:53
Egyetlenegy menekülő út ez.
pandalala
2023. november 02. 20:07
" Oroszország és Ukrajna egyesítéséről beszél Zelenszkij volt tanácsadója 2023.10.02. 11:07 Az ukrán elnöki hivatal volt tanácsadója, Olekszij Arestovics Oroszország és Ukrajna egyesítésének lehetőségeiről beszélt egy videóban. " https://index.hu/kulfold/2023/10/02/haboru-oroszorszag-ukrajna-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij-szovjetunio-egyesites-olekszej-aresztovics/ Lehet, ő sem fog már sokáig élni? ..... :-((
Interista
2023. november 02. 15:07
Ez is csak egy álmodozó . Bár zelenszkijjnél jobbnak tűnik . Némelyest reálisabban látja Ukrajna helyzetét . A NATO csatlakozás meg elképzelhetetlen . Az oroszok kizárt ,hogy a kapuik alá engednék az ellenséget .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!