Zelenszkij szerint „nem megfelelő az időpont a választásokhoz” Ukrajnában

2023. november 07. 06:50

Zelenszkij szerint Ukrajnának most nem kellene a választásokkal foglalkoznia.

2023. november 07. 06:50

Ahogy azt korábban megírtuk, Zelenszkij ukrán elnök azon gondolkozik, hogy újra megméretné magát a jövő évi választáson. Egy hétfői beszédében kijelentette, hogy „nem megfelelő időpont az választásokhoz” Ukrajnában, ugyanis hamarosan lejár az öt éves elnöki mandátuma. – írta meg Thehill.

Zelenszkij szerint Ukrajnának most nem kellene a választásokkal foglalkoznia,

miközben megpróbálja visszaverni Oroszországot, amely 2022 februárjában támadta meg Ukrajnát. Korábban nem zárta ki, hogy Ukrajna jövőre tartson elnökválasztást, bár jelenleg hadiállapot van érvényben az országban, és így hivatalosan a választások felfüggesztve vannak.

Fel kell ismernünk, hogy most a védelem ideje van, az állam és a nép sorsát eldöntő csata ideje, nem a manipulációk ideje, amelyeket csak Oroszország vár el Ukrajnától. Én úgy gondolom, hogy most nincs megfelelő időpont az választásokhoz

– mondta hétfőn.

Az ukrán elnökválasztásokat öt évente tartják, a következőt jövő márciusra tervezik. Zelenszkij 2019 májusában lépett hivatalba, ami azt jelenti, hogy öt éves mandátuma néhány hónap múlva lejár.

***

Nyitókép: Ukrinform / NurPhoto)Pavlo Bahmut / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. november 07. 20:14
pont,hogy most kell
Csigorin
2023. november 07. 19:45
igazi mintademokracia na. minek valasztasok? azokra csak olyan csunya diktatoroknak van szuksege mint Putyin vagy Orban. Demokrataknak nem kell, oket kijelolik az USAbol.
backsplash
2023. november 07. 14:39
Nem csak ezt jelentette be a törpe, hanem a sorozás kiterjesztését is. Érdemes megnézni az ukrán kommenteket. Ezek nem sokáig húzzák már, az emberek lassan fellázadnak a Podolják-maffia ellen.
remi
2023. november 07. 10:55
Banderisztán innentől kezdve már hivatalosan is egyszemélyi diktatúra, csak ha valakinek esetleg eddig kétsége lett volna erről. A pöcszongoristát puccsal, rakétatalálattal vagy ehhez hasonló módon lehet leváltani. De ezt eddig is tudtuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!