Zelenszkij megszólalt a konfliktus befagyasztásának lehetőségéről

2023. november 16. 14:15

Az ukrán hadsereg főparancsnoka korábban azt állította: állóháború felé tartanak. Nem kellett sokat várni az ukrán elnök válaszára.

2023. november 16. 14:15

A Mandiner korábban megírta, hogy Olekszij Aresztovics, az ukrán elnök egykori tanácsadója az El Mundo spanyol lapnak adott interjút, amelyben megemlítette többek között Valerij Zaluzsnijnak a közelmúltban tett kijelentéseit. Az ukrán hadsereg főparancsnoka azt állította: állóháború felé tartanak.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy Ukrajna nem egyezhet bele egy „befagyasztott konfliktusba” Oroszországgal, mivel ez azt jelentené, hogy a mai gyerekeknek a jövőben is harcolniuk kellene – írja az Ukrinform.

Ha ez egy befagyasztott konfliktus, akkor őszintén ki kell mondanunk, hogy a gyermekeink vagy az unokáink fognak harcolni.

Már így is sok embert vesztettünk el. Így akarunk-e élni, tudva, hogy olyan gyerekeket nevelünk, akik később biztosan harcolni fognak? Oroszország újra el fog jönni, ha nem teszik a helyére” – közölte Zelenszkij az őt kérdező újságíróknak.

Az ukrán elnök ugyanakkor egyetértett azzal, hogy a háborúnak véget kell vetni.

Azt mondta, hogy a háborút úgy lehet tisztességesen befejezni, ha majd „a gonosz szenved, és nem csak Ukrajna, amelyet megtámadott ez a gonosz” – foglalta össze a véleményét.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
omega
2023. november 17. 14:14
Miről karattyol ez a barom? A még meg sem született ukránokat is a halálba akarja küldeni? Remélem nem sikerül majd elmenekülni Ukrajnából, és felkoncolják.
EX_Terminator
2023. november 17. 13:37
És a szadisztikus elmebeteg férgek miután meghatározták hogy ki a jó és a rossz azzal jönnek hogy a gonoszt bántani kell. DE EZ CSAK ARRÓL SZÓL HOGY KIÉLHESSÉK AZ ELMEBETEG KICSVARODOTT VÁGYAIKAT AMIÉRT EGÉSZ EGYSZERŰEN PUSZTULNI FOGNAK MIND A LEGUTOLSÓ SZÁLIG.
Inez
2023. november 17. 00:25
Ez a zselé nevű idióta, Hitler lebutított reinkarnácója!
Inez
2023. november 17. 00:22
Mondá ezt, a Fő gonosz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!