Kitálalt Zelenszkij ukrán riválisa: Konfliktus van az ukrán elnök és a hadsereg között

2023. november 14. 15:11

Az egykori tanácsadó szerint ennek tudható be, hogy Zelenszkij teljesen mást mond, mint Valerij Zaluzsnij.

2023. november 14. 15:11
null

Olekszij Aresztovics, az ukrán elnök egykori tanácsadója az El Mundo spanyol lapnak adott interjút, amelyben megemlítette többek között Valerij Zaluzsnijnak a közelmúltban tett kijelentéseit. Az ukrán hadsereg főparancsnoka azt állította: állóháború felé tartanak. Ez a nézet hullámokat kavart a nyugati médiában, sőt állítólagpánikot” okozott Kijev egyes támogatói körében.

Ezt is ajánljuk a témában

Konfliktus van az elnök és a hadsereg között. De Zaluzsnij az, aki igazat mondott.

Most olyan helyzet állt elő, hogy a főparancsnok egy dolgot mond a háborúról és a győzelem kilátásairól, az elnök pedig teljesen mást. Ez nem normális helyzet” – fogalmazott Aresztovics.

Az ellentámadásról is szót ejtett a volt tanácsadó. 

 A nyugatról érkező segélyeket nem megfelelően használják fel… a kompetenciák szintje nem megfelelő, elérték a plafonjukat”.

Aresztovics jövő évi elnökválasztás megtartását szorgalmazta (amelyen ő maga is indulna), arra utalva, hogy új arcok a kormányban nagyobb eséllyel hozhatnának rendet. A hónap elején azonban Zelenszkij a szavazás megtartása ellen szólalt fel, rámutatva, hogy Ukrajnában még mindig hadiállapot van érvényben.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ludovic Marin / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. november 14. 19:37
talán az év elején volt ez a vicc: az USA felfegyverezte Kadhafit, majd kivégezte, az USA felfegyverezte Szaddam Husszeint, majd kivégezte az USA felfegyverezte Oszama bin Ladent, majd kivégezte... vajon tudja Zelenszkíj, h milyen szerencsés? lassan sztem kezdi sejteni...
Intel
2023. november 14. 18:15
Aresztovics egy ál-ellenzéki. Még az év elején azért léptették le, hogy amennyiben vesztésre állnának az ukránok és Zelenszkijt dobja az USA akkor legyen egy belső ember aki külsőnek látszik és akivel a fasiszta rezsim folytatása biztosított.
szarvas-2
2023. november 14. 17:41
A zsidó zongorista nem tud ebből jól kijönni. A CIA ha nem menti ki-úgy jár,mint Szaddam Husszein. Reméljük.
Turán
2023. november 14. 17:40
Kérdés ki mit hisz el egy "ukrán" információból. Mindenki a maga számára pozitív infót...😅😅😅😅
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!