Tűzszünetét kért a Hamász, több tucat túszt engednének szabadon

2023. november 13. 22:18

A tűzszünetnek teljes fegyvernyugvást kell magában foglalnia – jelentette ki a szervezet fegyveres ágának szóvivője.

2023. november 13. 22:18

A Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet fegyveres szárnya hétfőn a katari közvetítőkkel közölte, hogy hajlandó mintegy 70 túszt – nőket és gyerekeket – szabadon engedni ötnapos tűzszünetért cserébe.

„A múlt héten a katari testvérek erőfeszítéseket tettek az ellenséges foglyok közül a nők és gyerekek szabadon engedéséért, cserébe 200 palesztin gyerek és 75 nő elengedéséért, akiket az ellenség tart őrizetben” – ismertette Abu Ubajda, a szervezet fegyveres ágának, az Izz ad-Dín al-Kasszám Brigádoknak a szóvivője a szervezet Telegram-oldalán.

A tűzszünetnek teljes fegyvernyugvást kell magában foglalnia és engedni kell a humanitárius segélyek eljutását szerte a Gázai övezetben” 

– jelentette ki Ubajda, aki mindemellett azzal vádolta Izraelt, hogy próbálja „elodázni és elkerülni” az egyezséget.

A Gázái övezetet uraló Hamász iszlamista terrorcsoport fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, mintegy 1200 embert meggyilkoltak, háromezret megsebesítettek, 240 túszt elhurcoltak. Izrael válaszul katonai műveletet indított a Hamász eltörlésére. A legfrissebb értesülések szerint 11 240-re növekedett a halálos áldozatok száma az izraeli erők ostromolta palesztin területen.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MAJDI FATHI / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaszas39
2023. november 14. 11:14
A süllyedő hajót elhagyni kívánó patkányokkal nem tárgyalni kell hanem meg kell őket fojtani. Majd ha az utolsó Hamassos is megdöglött utána lehet tárgyalni. Iránt is meg kellene szállni, nincs értelme ennek a vallási terrorista államnak a XXI. században. Irak helyett őket kellett volna megszállni.
Barnabás.N
2023. november 14. 09:29
"Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet fegyveres szárnya" Nem kellene másolni a cikk szövegét balliberális médiumokból!
koronaszepe
2023. november 14. 09:03
Nem!
Beszélgető
2023. november 14. 08:00
Beszartak a pakeszek, pedig beígérték nekik a mennyországot 77 szűzzel fejenként. Miért félnek odasietni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!