Szergej Sojgu: Kudarcba fulladt a herszoni ukrán partraszálló hadművelet

2023. november 21. 16:52

A keddi orosz hadijelentés szerint az elmúlt nap folyamán három fontszakaszon öt ukrán támadás hiúsult meg.

2023. november 21. 16:52

Kudarcba fulladt Herszon térségében, a Dnyeper bal partján megkísérelt partraszálló hadművelet, az ukrán erők november eleje óta több mint 13 700 embert és mintegy 1800 egységnyi fegyverzetet és hadfelszerelést veszítettek – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az általa irányított minisztérium keddi vezetőségi ülésén.

Az orosz csapatok sikeresen folytatják az aktív védekezést,

magabiztosan tartják a frontokat a harci érintkezés teljes hosszában, fokozatosan javítva pozíciójukat” – hangoztatta Sojgu. A miniszter szerint sok ukrán katona adja meg magát, felismerve az orosz védelem áttörésére irányuló kísérletek értelmetlenségét.

Az orosz hadsereg állapotáról

Beszámolója szerint az év eleje óta az orosz hadseregnek szállított rakéta- és tüzérségi fegyverek főbb típusainak mennyisége 4,9-szeresére, a páncélozott eszközöké több mint háromszorosára, a drónoké 16-szorosára, a csapásmérő eszközöké pedig 12-szeresére nőtt. Megötszöröződött a leszállított nagyhatótávolságú precíziós rakéták száma.

„Az állami megrendelés finanszírozási volumenének az alapmutatókhoz viszonyított megduplázódása mellett a folyó évi terv legalább 98 százalékban teljesül” – hangoztatta.

A korszerű (haditengerészeti) rakétafegyverek rendkívül hatékonynak bizonyultak a különleges hadművelet során.

Több mint 270 rakétacsapást hajtottunk végre, és (a rakéták) több mint 330 objektumot semmisítettünk meg. Ebben az évben több mint háromszorosára növekedett a rakétaellátás a csapatcsoportosulások érdekében” – mondta.

A keddi orosz hadijelentés szerint az elmúlt nap folyamán három fontszakaszon öt ukrán támadás hiúsult meg, és az érintkezési vonal mentén mintegy 340 ukrán katona esett el vagy sebesült meg. A legnagyobb emberveszteséget, több mint 130 főt az ukrán fél a Donyeck környékén vívott harcokban szenvedte el.

Az orosz összesítés a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett három gyalogsági harcjárművet és öt drónt. Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek a helyi hatóságok kedden ukrán tüzérségi és dróntámadást.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2023. november 21. 17:36
Sok esze van az ukránnak, hídfő a bal parton, odavisznek technikát is, az orosz meg termobarikus lőszerekkel szarrá lövi az egész területet, aztán 100 számra hullanak az ukránok minden nap. Saját maguk csinálnak katlant maguknak.
5m007h 0p3ra70r
2023. november 21. 17:35
Ukrajna, az oroszok tették naggyá és most az amerikaiaké.
Aerion
2023. november 21. 17:13
Ma reggel néztem a HírTV napindító adását, majd utána Dunda György beszámolóját is meghallgattam az ukrajnai állapotokról. Azt mondta tegnap volt egy adás az ukrán közszolgálati tv-ben, amiben meghívott vendégekkel együtt értékelték az aktuális harci eseményeket, helyzeteket. A műsorvezető egy nő volt, aki az Adviika körüli csata kapcsán azt mondta, szó szerint milyen jót is tesz a földnek (ez kiváló mezőgazdasági vidék !) a rengeteg orosz halott, milyen nagyszerű trágya lesz belőlük. Ahogy írom, így idézte Dudna György. Volt ott egy ukrán főtiszt, egy dandárparancsnok, aki a helyszínen szolgált a korábbi hetek csatáiban, és amikor elhangzott ez a kiszólás a nőtől, megjegyezte, nemcsak az oroszok trágyázzák ott a földet, hanem az ukránok is, csak még nagyobb számban. Erre csend lett, és a műsorvezetőnő megdöbbenését fejezte ki, hogy lehet mindez, ők ezt nem így tudják. Dunda megjegyezte az eset kapcsán, az ukrán tiszt valószínűleg már nem szerepel többet ilyen műsorban....
salátás
2023. november 21. 17:02
nem lennék most szutykos ápolójának a helyébe: honnan tudja hányszoros adag gyógyszert adjon ma be?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!