Rájöttek a horvátok, kiket irritál Orbán Viktor politikája

2023. november 03. 10:36

Egy horvát lap szerint azok nem kedvelik Orbán Viktor politikáját, akik vakon követik Brüsszelt. A publicisztika alapvetően Andrej Plenkovic munkásságát kritizálja, megemlítve a határ megnyitását és az euró bevezetését.

2023. november 03. 10:36

Hosszú véleménycikkben kritizálja a 7dnevno Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök munkásságát, kiemeli többek között a schengeni övezettel járó „határok nélküli Európa” politikáját, valamint azt is elemzi, hogyan emelte meg az árakat az euró bevezetése.

Ezt is ajánljuk a témában

A szerző megemlíti az Európai Unión belül uralkodó káoszt, és azt állítja,

rendkívül irritálja Orbán Viktor politikája azokat a horvátokat, akik vakon követik Brüsszelt.

A publicisztika kifejti, hogy Plenkovic elkaphatja a „lengyel szindrómát", bár politikai elemzőket idézve azt is hozzáteszi, hogy Lengyelországban egészen más állapotok uralkodtak a választások előtt, mint most Horvátországban.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kiszelly Zoltán

Mozgástér blog

Idézőjel

Miközben a PiS a korábbi stratégiája mentén „egyedül akart győzni”, a globalisták — tanulva a magyar dollárbaloldal 2022-es kudarcából — végül három listán indultak.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 03. 18:43
A kipcsak bohóc az ország szégyene. 🤮
Genusnextgen
2023. november 03. 17:54
A 181e az háztartásonként vagy fejenként értendő szoponcok?:)
altercat1
2023. november 03. 16:50
Hallatlan! Borzasztó! Orbán "frakciózik"! Ursula elvtársnő! Intézkedj! csehdobrevdonát
Reszelő Aladár
2023. november 03. 16:18
Dr Miniszterelnöl lett a Brüsszel kritikusok fő hangja. Ha Brüsszelben netán jövő nyáron sikerülne rendet tenni és visszahozni kicsit a normalitást , akkor ő sem lesz állandóan kritikus. Aki pedig kritika nélkül hisz a brüsszeli bürokráciának, az sosem hitt a szuverenitásban és mindig valami nagyobban akart feloldódni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!