Putyin kész a háborút lezáró tárgyalásokra

2023. november 22. 15:53

Az orosz elnök szerint azonban egy dolog ezt megakadályozza.

2023. november 22. 15:53
PUTYIN, Vlagyimir

Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy Moszkva „készen áll a tárgyalásokra”, hogy véget vessen az ukrajnai háború „tragédiájának”, de a tárgyalásokat tiltó kijevi törvény ezt lehetetlenné teszi – írta a Guardian.

Az orosz elnök tavaly februárban indította meg az Ukrajna elleni inváziót, amely több százezer áldozatot követelt. Putyin a G20-as találkozón elhangzott beszédében hangsúlyozta:

El kell gondolkodni azon, hogyan lehetne megállítani az ukrajnai konfliktus tragédiáját”

– és kiemelte, Oroszország soha nem utasította el az Ukrajnával való béketárgyalásokon való részvételt.

Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij 2022 októberében írt alá egy rendeletet, amelyben hivatalosan „lehetetlennek” nyilvánította a Putyinnal folytatott ukrán tárgyalások lehetőségét, de nyitva hagyta az ajtót az Oroszországgal folytatott megbeszélések előtt.

Ezt is ajánljuk a témában

Putyin a beszédet szélesebb körű geopolitikai kérdések megvitatására is felhasználta, miután a gazdasági tevékenységük nagy része Ázsiába és Afrikába tolódott. Elmondta, hogy Oroszország ingyenesen szállított gabonát Afrikába, és hangsúlyozta, hogy az ország hajlandó hozzájárulni a globális éghajlati és fejlesztési célok eléréséhez.

Fotó: Krisztyina Kormilicina/MTI/AP/Pool/Kreml

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
F1950
2023. november 22. 22:29
Röhögtet, hogy mindenki készen áll de leülni senki sem akar. Pedig a tárgyalások "alapállása" az ülés
ghelmddfd
2023. november 22. 18:33
Putyin kész a háborút lezáró tárgyalásokra Az orosz elnök szerint azonban egy dolog ezt megakadályozza. ------------ Magyarul: Putyin rejtve ena öreszut antonak bírongó regyókra. Az orosz rakó rekkint.... A kész hang bullshit rejt, a háború egy pógári-libernyák hang, öreszu, nem zár, hanem antonak bírong, a tárgyalás egy bulslhit hang, yígy racionálisan beszélni, regyni. Stak a libcsi nyelvkakáltnak van elnökje, a magyarnak rakó, nem szerint, hanem rekkint, a dolgo a Schuld, így halandzsa, akadályoz egy bullshit hang z-vel.
Novicsok-5
2023. november 22. 18:03
Létezik megoldás: bombázzátok szarrá Fuckrajnát. Ha csak egy is marad potenciálisan növeli egy újabb fegyveres konfliktus kirobbantásának esélyét. Gyökerestül ki kell irtani a problémát.
auditorium
2023. november 22. 17:55
Mivel mind a két fél állitólag hajlandó tárgyalni, ilyenkor lenne szükség az ENSZ Főtitkárára, aki kötelezné őket a találkozásra és tárgyalásra. A béke fenntartására lenne hivatott az ENSZ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!