Zelenszkij megmagyarázta, miért „éri meg” Amerikának támogatnia Ukrajnát

2023. november 22. 14:06

A pénz nagy része visszaér az Egyesült Államokba „gyártáson és munkahelyteremtésen keresztül” az ukrán elnök szerint.

2023. november 22. 14:06
BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir

Volodimir Zelenszkij kifejtette, miért előnyös az Amerikai Egyesült Államok számára, hogy forrásokat fordítson fegyvergyártásra, ezzel is támogatva Ukrajnát. A Fox News-nak adott interjújában kommentálta az amerikai társadalom egy részének álláspontját, miszerint az Ukrajna támogatására szánt forrásokat jobban is elkölthetnék, például az amerikaiak szükségleteinek kielégítésére. Az ukrán elnök megjegyezte, hogy a pénz nagy része a gyártás által visszakerül az Egyesült Államokba.

Amikor Ukrajnának gyártanak, abból az amerikaiak is profitálnak, a termelés nagy részét ők állítják elő az Egyesült Államokban”

– mondta Zelenszkij, aki hozzátette, hogy a fegyvergyártással foglalkozó vegyes vállalatok további munkahelyeket biztosítanak az amerikaiaknak és az ukránoknak egyaránt.

A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint az amerikai állampolgárok csaknem fele úgy gondolja, hogy az ország túl sokat költ Ukrajna megsegítésére.

Az elsősorban a republikánusok által táplált hangulat megmagyarázza a konzervatív kormánypárti képviselők növekvő ellenállását, akik elutasítják Joe Biden elnök Ukrajnának szánt újabb támogatásainak jóváhagyását, azzal érvelve, hogy a pénzt jobban el lehetne költeni a hazai prioritásokra.

A legújabb adatok szerint az októberi felméréshez képest csökkent az amerikai állampolgárok körében az ukrán támogatásokat ellenzők száma.

Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2023. november 22. 17:48
Ukrajna már Amerikáé mi a gond Zselé?
Novicsok-5
2023. november 22. 17:44
Be vagy szarva. Ennyi. Van miért aggódnod, rohadék.
Dunhill67
2023. november 22. 17:33
a pénz onnan így is ámerikába kerül......az összes...is:)
vérgőz
2023. november 22. 17:01
vegul is, ebben nem hazudik (akkorat): a penz (az amerikai adofizetoke) visszater Amerikaba, a deep state, magyarul oligarchak markaba (Monsanto, Soros, stb.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!