Petőfi Sándorról neveznek el utcát Kazahsztánban

2023. november 01. 19:08

Erről Szijjártó Péter beszélt asztanai bejelentkezésekor.

2023. november 01. 19:08

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Orbán Viktor, magyar miniszterelnök Kazahsztán fővárosába, Asztanába utazott, ahol hivatalos kétoldalú találkozóit követően részt vesz a Türk Államok Szervezete 10. csúcstalálkozóján.

A helyszínről a szerda este folyamán Szijjártó Péter külügyminiszter is bejelentkezett, aki rámutatott, hogy idén sikerült előrelépést elérni a magyar-kazah energetikai együttműködés területén. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a kétoldalú stratégiai partnerséget semmi nem példázza jobban, mint hogy a két ország segíti egymást az energiabiztonság garantálásában.

Ezt is ajánljuk a témában

Szijjártó azt is tudatta, hogy

csütörtökön Petőfi Sándorról neveznek el utcát Asztanában, 

amely gesztus is mutatja, hogy a kazahok mekkora jelentőséget tulajdonítanak a kétoldalú együttműködésnek.

MTI/Mandiner

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dorkoka
2023. november 02. 23:18
A kazakokat, ázsiai hatás érte, arcuk felesbe olyan ázsiai lett. Amikor nekünk dolgunk volt velük akkor még európaibb fizimiskájuk volt. Amúgy a mai Mongólia 3000 éves hunjai is europidek voltak. Később "mongolosodott" el. Nincs mit szégyelni, jön a gáz menjen oda a magyar tőke. A japánokkal is így volt, először sokáig körbe jártak, aztán megnézték a hozzáállást. Pozitív fogadtatásnál volt csak üzlet. Most ez az időszak van-néhány év és lehet nagyokat bizniszelni.
olajfa-0
2023. november 02. 17:00
A rosszindulatú, fanyalgó, mindenben hibát keresők hada itt is beindult. Szégyelljék magukat!
pollip
2023. november 02. 10:18
A kunok a mai Kazahsztán területéről származnak. Ők jobban tisztában vannak a rokonsággal, mint mi. Egy tv műsor foglalkozott a kunok gyökereivel és érdekes volt látni, hogy pl a birkapörköltet a mai napig ugyanúgy főzik, mint a kazakok.
panyigai péter
2023. november 02. 10:04
A keleti (volt szoci) világban általában van fogalmuk az embereknek Petőfi kilétéről, nemcsak Kínában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!