Orosz közlés: lelőtték az ukránok csodafegyverét

2023. november 10. 13:30

Állítások szerint ez volt az orosz haditengerészet „rémálma”.

2023. november 10. 13:30

Az orosz védelmi minisztérium azt állítja, hogy erői november 9-én lelőttek egy ukrán Neptun hajóelhárító rakétát a Fekete-tenger felett. Kijev nem reagált erre az állításra – írta a Kiyev Independent.

A rakétát álítólag az oroszok által megszállt Krím partjainak közelében lőtték le moszkvai idő szerint 17 óra 40 perc körül a minisztérium közlése szerint.

Hozzátették, hogy a krími Szevasztopol kikötővárosban „erős” robbanás hallatszott – jelentette a Suspilne Krím ukrán hírportál egy lakos állításaira hivatkozva.

A robbanást követően Mihail Razvozsajev, Szevasztopol illegális orosz megszállási kormányának vezetője azt mondta, hogy 

a hadsereg megsemmisített egy légi célpontot.

Ezeket az állításokat azonban nem tudták egymástól függetlenül ellenőrizni – írta a lap.

A Portfolio a Neptun rakétáról azt írta, hogy ez Ukrajna földi indítású, hazai gyártású hajóelleni rakétája, amelynek maximális hatótávolsága 300 kilométer. A közvetlenül a háború előtt kifejlesztett Neptun hajóelhárító rakétákat elsőként az orosz Fekete-tengeri flotta zászlóshajójának, a Moszkvának az elsüllyesztésére használták – idézték fel.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép illusztráció. Fotó: JOSE COLON / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. november 11. 19:11
Látom mandi felült szlávai ukránnyainak vonatjára most, hogy a nyugat kezd kivomulni mögűlük
Csigorin
2023. november 10. 18:38
"Szevasztopol illegális orosz megszállási kormányának vezetője" hogy mi? most ez az uj narrativa? boven eleg lett volna krimi kormanyt irni, teljesen vilagos hogy nem marslakok neveztek ki oda.
Roadkill
2023. november 10. 14:54
azt hittem eddig az ukránoknak csak egy csodafegyverük van, kuleba elvtárs. na jó, esetleg még az a podoljak.
Novicsok-5
2023. november 10. 14:26
Újabb korrekció: a Krímet nem szállták meg az oroszok, csupán visszavették, ami az övék. Nekünk is így kellene a területeinkkel. A revizionizmus nem bűn.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!