Olaf Scholz: Újra és újra beszélni kell Putyinnal

2023. november 13. 09:15

Szükség van a párbeszédre a német kancellár szerint.

2023. november 13. 09:15
null

Szükség van a párbeszédre az orosz elnökkel – erről beszélt a német kancellár egy, a Heilbronner Stimme lapnak adott interjúban, amelyet a TASZSZ szemlézett. 

Ma, ebben a helyzet szükség van arra, hogy újra és újra beszéljünk Putyinnal. Én így tettem a múltban, és a jövőben is így fogok eljárni”

– szögezte le.

Hozzátette ugyanakkor: ahhoz, hogy Ukrajna és Oroszország is szóba álljon egymással, az orosz félnek kell gesztust tennie, mégpedig csapatai kivonásával. „Ez az, amire Putyin jelenleg nyilvánvalóan nem áll készen” – fogalmazott Scholz. 

Állítása szerint kormánya készen áll arra, hogy hosszú távon támogassa Ukrajnát, pénzügyileg és fegyverekkel, lőszerekkel is. „Világossá vált számunkra, hogy hosszú konfliktusra kell felkészülnünk” – mondta. 

Nyitókép: MTI/EPA/Hayoung Jeon

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Józsi6
2023. november 14. 11:03
Kitiltottak????
Palatin
2023. november 13. 21:57
Scholz is ein Amateur, mit korrupter, schlauer, hinterhältiger, duckmäuserischer Buchhaltermentalität.
Palatin
2023. november 13. 21:55
Putyin szarik rátok, hazug, sunyi, álnok csavargók...
Palatin
2023. november 13. 21:54
A Nyugat átverte Gorbacsovot, átverte Putyint. Gorbacsov naivan hitt abban 1990 körül, hogy eljött az új világ, mindenki mindenkinek a barátja lesz. A Nyugat ezt játszotta el elötte. Elhitte a szóbeli igéretet, de Clintonnak egyetlen szava se volt öszinte. A Nyugat már a NATO bövítését tervezte, amikor Gorbacsovot éppen átverte. De most már az oroszok is, Kina is tudja, hogy a Nyugatban semmi esetre nem szabad megbízni. A világ kettészakadt, egy erkölcsileg kiégett, élösködö, demográfiailag és morálisan is hanyatló Nyugatra, kb. 1 milliárd lakossal, és a másik oldalon egy fiataloktól duzzadó, ambiciózis, gyors tempóban fejlödö Keletre, kb. 4-5 milliárd lakossal. Várj 10-20 évet és megtudod a meccs végeredményét. Megsúgom, Kelet nyerni fog. Tanulj kinaiaul. A Nyugat ma már csak a fegyvereiben bízhat, de azokban sem sokáig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!