„Nincs problémájuk, csak hangosak” – újra a magyaroknak üzent Zelenszkij embere

2023. november 24. 11:21

Az ukrán miniszterelnök-helyettes szerint attól még, hogy a magyarok kiabálnak a leghangosabban, nincs különösebb problémája az országban élő kisebbségnek.

2023. november 24. 11:21
ZELENSZKIJ, Volodimir

Hogy a magyarok kiabálnak a leghangosabban, nem jelenti azt, hogy az ukrajnai magyar kisebbségnek különösebb problémái lennének – közölte Olha Stefanishyna, Ukrajna európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettese a Zerkalo Nyegyeli beszámolója alapján. A politikus hangsúlyozta, országa nem fog kivételt tenni Magyarországgal a nemzeti kisebbségek kérdésében.

Volodimir Zelenszkij elnök bizalmasa rámutatott, román, görög és bolgár kisebbség is él náluk, és bár Ukrajna tárgyalásokat folytat például Romániával, amelynek az egyik legnagyobb a nemzeti kisebbsége, Bukarest nem háborog.

Magyarországnak politikailag nem érdeke a kérdés végleges lezárása

– állította Stefanishyna, aki ismét azt ígérte, hogy módosítják a nemzeti kisebbségekre vonatkozó jogszabályokat, figyelembe véve az oktatási folyamatokat.

A miniszterelnök-helyettes egyébként a napokban azt is üzente a magyar kormánynak, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozásról szóló tárgyalások hivatalos megkezdésére adott nemleges válasz Ukrajnának nem opció.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csoda
2023. november 24. 18:17
Persze, hogy nem "háborognak" a románok, mert ugyanúgy az amcsik csicskái, mint ti, és ugyanúgy eladnák még az anyjukat is, mint ti.
Karbantartó9
2023. november 24. 18:15
Tévedsz faszpörgettyű! Van problémánk!
kukasmacska
2023. november 24. 17:21
Kedves ember, aki megkímél minket a saját véleményünktől, mert ő azt jobban tudja úgyis.
KBA98
2023. november 24. 16:55
Szarfaszú artista!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!