Zelenszkij embere üzent Orbánnak: a nemleges válasz Ukrajnának nem opció

2023. november 23. 10:03

Olga Stefanishyna, az európai uniós integrációért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes szerint a háború sorsa és a kontinens biztonsága múlik azon, megkezdődhetnek-e az EU-hoz való csatlakozásról szóló tárgyalások. A politikus azt állítja, Orbán Viktor nem őrzi az EU egységét és akadályt jelent.

2023. november 23. 10:03

„Az Európai Unióhoz való csatlakozásról szóló tárgyalások hivatalos megkezdésére adott nemleges válasz Ukrajnának nem opció” – jelentette ki az Il Foglio megkeresésére Olga Stefanishyna, az európai uniós integrációért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes. Szerinte a háború sorsa és a kontinens biztonsága is a decemberi döntésen múlik.

Van egy nagyobb akadály, Orbán Viktor, aki azzal fenyeget, hogy megbénítja az Európai Uniót.

A magyar miniszterelnök nem őrzi az EU egységét, aláássa a szankciós csomagok megalkotására és a katonai mozgósításra, valamint az Oroszország felelősségre vonására tett erőfeszítéseket” – közölte a politikus.

Érdekesség, hogy egy nappal korábban a főnöke, Volodimir Zelenszkij maga monda azt, hogy a bot a küllők között, tehát az ország, amelyik megakadályozhatja Ukrajna uniós csatlakozását, nem csak Magyarország lehet.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ukrán elnök emberei egyébként nagyon aktívak mostanság, ha éles nyilatkozatokat kell tenni, Taras Kremin ukrán államnyelv védelméért felelős biztos például azt a képtelenséget állította, hogy a nemzeti kisebbségek ügye csupán orosz propaganda.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyurcsany-embere
2023. november 26. 10:20
Teljes mértékben igaza van Zselének. Az uniós tagságról döntsön népszavazás, nehogy már a csúti sertés döntsön másik országban élő milliók jövőjéről a saját szájíze szerint. Népszavazást lehet kiírni Ukrajnában is a csatlakozásról és a tagországokban is a jóváhagyásról. Ez az igazi demokrácia.
bailey81
2023. november 24. 21:30
Akkor marad a másik opció. - IGEN, EU-n kívül maradtok! Lapozzunk :)))
farkas bea
2023. november 24. 19:23
Zselé, te még a zselatinnál is puhább pöcs vagy.
Tiszafa
2023. november 24. 12:11
"Az Európai Unióhoz való csatlakozásról szóló tárgyalások hivatalos megkezdésére adott nemleges válasz Ukrajnának nem opció" És mégis mit gondol ez az Olga Szopó-nishyna, ki nem szarja le, hogy Ukrajnának mi az opció?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!