Nincs is ennél fontosabb: új pozíciót hozna létre az Európai Bizottság

2023. november 14. 07:37

Átszervezi az EB a vezetői posztokat.

2023. november 14. 07:37
null

Az Európai Bizottság fontolgatja a vezetői posztok átszervezését, emellett új élelmiszerügyi vezetőt is keres – írta meg az Euractiv.

A lap forrásai szerint az Európai Bizottság jelenleg modellezi a lehetséges változtatási lehetőségeit a következő mandátumra vonatkozóan. A jelenlegi legfontosabb lépés, az új Élelmiszerekért Felelős Végrehajtó Alelnök kinevezése.

Emellett a Bizottság főtitkára „modellez néhány lehetséges változást is” a kabinet jövőbeli alakítására vonatkozóan. A lap forrása hozzátette, hogy meglepődne, ha a teljes uniós agrárpolitikát nem érintenék ezek a változások, mivel az „nyilvánvalóan nagyobb prioritást igényel” a következő mandátumban.

Jelenleg a mezőgazdasági és élelmiszer-biztonsági biztosok az európai zöld megállapodásért felelős alelnök felügyelete alatt állnak. Ezt a szerepet korábban a baloldali Frans Timmermans töltötte be, mielőtt a szlovák diplomata, Maroš Šefčovič idén októberben átvette a tőle a tisztséget. 

Szükség van arra, hogy az élelmiszereket előrébb helyezzük ebben a napirendben, és valóban stratégiai értékláncnak tekintsük, amelyet támogatni kell”

– mondta Dirk Jacobs, a FoodDrinkEurope főigazgatója.

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto via Getty Images

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Miki22
2023. november 19. 08:24
Mocskos rablo férges banda az egész unió rab szolgakat akarnak a kutyák. Sok barom orszagok meg be hodolnak s kaoszt pusztulast hoznak a artatlan nepukre áruló férgek. Ki kell lépnünk ezekből a férgek től. Semmi ertelme hogy tagok vagyunk meg vagyunk mi nélkülük. Jobban éltünk mikor nem tartoztunk ezekhez a férgek hez unió hoz.
pipa89
2023. november 14. 07:52
Hiába akarjátok Európára sózni az ukrán GMO-terményeket, hiába akarjátok a húst megvonni az emberektől és szeméttel, kukacokkal betömni, velünk ezt nem etetitek meg, rohadt mammonista férgek!
Pandaka pygmaea
2023. november 14. 07:43
Nyugodtan hívhatnák az egészet Szánalmas Gittegyletnek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!