Netanjahu visszavágott Erdogannak: „Törökország támogatja a terrorizmust”

2023. november 16. 07:07

Az izraeli miniszterelnök arra reagált, hogy Erdogan terrorista államnak nevezte országát.

2023. november 16. 07:07

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán visszaszólt Recep Tayyip Erdogan, aki a nap folyamán korábban terrorista államnak nevezte Izraelt. Netanjahu szerint Törökország az, aki a terrorizmus mellett áll.

„Izraelt terrorista államnak nevezi, valójában pedig a Hamász terrorállamát támogatja”

– nyilatkozta az izraeli miniszterelnök Franklin Grahammel, a Samaritan's Purse amerikai keresztény segélyszervezet elnökével tartott megbeszélése után.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Erdogan a szerdai nap folyamán a török parlamentben úgy fogalmazott:

„Ha Izrael folytatja a mészárlást, az egész világ szemében terrorista állammá válik.”

Ezt is ajánljuk a témában

Eli Kohen izraeli külügyminiszter szerdán úgy reagált, hogy Izrael nem hagyja magát kioktatni olyasvalakitől, „aki ádáz terroristákat lát vendégül és terrorszervezeteket támogat”.

Kohen szerint Erdogan azok pártját fogja, akik Iránban, Libanonban, Szíriában és Jemenben üdvözölték a Hamász október 7-i támadását izraeli civilek ellen. 

(MTI)

Nyitókép: ABIR SULTAN / POOL / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. november 16. 13:36
Mind Erdogan, mint Bibi rossz vonalra csatlakozott. Ismét sikerült két oldalt egymásnak fordítania a páholyos globalokufároknak. Akkor tudnák kijátszani őket, ha összefognának! Na, attól megzavarodnának, így viszont sodródunk a harmadik világégés felé!
lájkbajnok
2023. november 16. 12:42
NokiNokedli https://tn.com.ar/resizer/n2CpSpLhqli6FYJhZOu9ry3nBwA=/767x0/smart/filters:format(webp)/cloudfront-us-east-1.images.arcpublishing.com/artear/6ML3RQU7C5GL7C63ZWA3ISCLSE.jpg Ezek neked hősök? Csak a Szardogán-féle koszos gazembereknek azok.
NokiNokedli
2023. november 16. 11:30
Netanjahu csúsztat! Törökország nem a zsidó terrorizmust, hanem az arab terrorizmust támogatja. Hallatlan. A terrorizmus és a szabadságharc határa elég vékony. Emlékezzünk a világ első terroristájára Ben Gurion-ra, aki brit tisztek felrobbantásával próbálta kivívni a zsidók függetlenségét. Most ugyanezt csinálják az arabok.
123321
2023. november 16. 11:23
továbbá zsarolja Európát a migrik/terroristák átengedésével...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!