Németország megtelt

2023. november 06. 14:12

Migrációs csúcsot tartottak a kancellárián.

2023. november 06. 14:12
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

„A 84 millió lakosú Németország továbbra is a tömeges illegális migráció fő európai célországa, és a jóléti ellátás miatt ez várhatóan így is fog maradni. A német elitek nem is érdekeltek abban, hogy a kontinens közepén fekvő ország vonzereje csökkenjen, mert az újkori népvándorlás így továbbra is »európai« probléma marad, amire »európai« megoldás kell. Még akkor is, ha Németország migránsok által is kedvelt része megtelt.

Ezt is ajánljuk a témában

Migrációs csúcsot tartottak a kancellárián. Olaf Scholz kancellár a fő ellenzéki erő CDU/CSU pártszövetség elnökeivel már előző pénteken találkozott, most a 16 szövetségi tartomány kormányfői voltak soron. Sok értelme nem volt az egyeztetéseknek, de Scholz kancellár legalább megpróbálta a parttalan bevándorlásért; az élhetetlenné váló nagyvároskért; a késes támadásokért; a felismerhetetlenné vált országért a felelősséget szétkenni. Ez persze sokkal könnyebb, mint a jelzőlámpa kormány 2021 hivatalba lépése után eltörölt normatív támogatást visszaállítani, amiből az önkormányzatok a migránsok elhelyezési költségeit fizették, vagy a megígért évi 400,000 lakás felépítésével a népszerű régiókban az égető lakásínséget orvosolni.

A migrációs csúcsot felvezető médiakampányban a kancellár a Spiegel hasábjain ígérte meg, hogy »mostantól nagy stílusban« fogják az elutasított és bűnelkövető menedékkérőket kitoloncolni. Az új szabályokkal a beterjesztett törvény indoklása szerint is csak évi hatszáz elutasított menedékkérővel többet lehet majd kiutasítani, holott 300,000 ember vár kitoloncolásra. Arra továbbra sincsen válasz, hogy hová küldjék vissza őket, a kibocsátó országok ugyanis továbbra sem lelkesednek annak a lakosságfölöslegnek a visszafogadásáért, amitől egyszer már »megszabadultak«. Egyes vélemények szerint a túlnépesedő országokban élő családok azt a »legkisebb királyfit« küldik Európába, akinek nem jut elég vagyon ahhoz, hogy helyben házasodjon meg, vagy akinek iskoláztatását már nem tudják megfizetni. Marad a kockázatos utazás Germany-be, amely legalább másfél millió migránst és egymillió ukrán háborús menekültet fogadott be, így az ország legkedveltebb részei szó szerint megteltek.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: X

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. november 09. 03:25
Merkel megoldotta .
dekoninck-2
2023. november 07. 22:03
Millió vagy milliárd bevándorló, nem mindegy? Majdnem ugyanaz a szó.
survivor
2023. november 07. 13:35
Hova...hova ? Hát Magyarisztánba !
faramuci
2023. november 07. 06:22
Dehogy telt meg,amikor a csillár is még üres...........Csókoltatjuk muttit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!