Kipakolt a FAZ: komoly minihadsereget képzett ki Európa az ukránoknak

2023. november 16. 16:49

A Frankfurter Allgemeine Zeitung arról is beszámolt, hogy a kiképzést a brandenburgi Strausbergben egy többnemzetiségű stáb szervezte.

2023. november 16. 16:49

Az év eleje óta mintegy 30 ezer ukrán katonát képeztek ki Németországban és más európai országokban. Sokukat rövid tanfolyamokon képezték ki a modern nyugati fegyvertechnológiára, például a Leopard harckocsira – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A lap tájékoztatása szerint a kiképzés szinte minden területen megvalósult.

Az altisztek és tisztek megtanulták, hogyan tudják jobban vezetni egységeiket az orosz megszálló csapatok elleni harcban. Az egészségügyi személyzet képzésének pedig az a célja, hogy növeljék a háborúban súlyosan megsérült sokak túlélési esélyeit.

Az is nyilvánosságra került, hogy amint a vadonatúj Iris-T SLM légvédelmi rendszerekkel kapcsolatos oktatásban részesültek — amelyekkel még a Bundeswehr sem rendelkezik —, az ukrán katonák hazatértek a fegyverekkel, hogy hatékonyabban védjék meg városaikat a halálos orosz cirkálórakétákkal szemben.

Az is kiderült, hogy a kiképzést a brandenburgi Strausbergben egy többnemzetiségű stáb szervezte.

Az egész uniós kiképző missziót egy francia tengernagyhelyettes vezeti Brüsszelből.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: WOJCIECH GRZEDZINSKI / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. november 17. 15:29
A rövidlátó nyugati politika a jövőbeli káosz újabb gyökerét hozta létre azzal, hogy a háborúba az egyik fél kiképzésével beszállt, ráadásul egy szétesés előtti szörnyállam haderejét tanították ki a nyugati módszerekre, technológiára. Vagy erre szólt a globalista megbízásuk?
figyelő4322
2023. november 16. 21:13
billysparks~ figyelő4322 2023. november 16. 17:07 "...a fegyverek ott maradnak és Szerhij már nem akar visszamenni tanítani 300 euróért..." Egyetértek, és itt egy példa erre: mindenki azt hitte, hogy a rengeteg Afganisztánban hagyott amerókai fegyverrel sem lesz veszélyes a Talibán , legalábbis külföldön nem. De mit ad a sors? A tálibok már ott vannak a magyar határon IS az amcsi fegyverekkel - sőt lövöldöznek is! Végül talán még a magyar határőrökre is rálőhetnek, akkor pedig a pokol el fog szabadulni a szerb határon! Hasonló privát akciókkal a hoholok szintén nagyon veszélyesek tudnának lenni.
figyelő4322
2023. november 16. 21:11
szbalint~ figyelő4322 2023. november 16. 17:31 "...egy koldusszegény 15 milliós kisország marad utánuk..." EZ elképzelhető, de azért jobb félni, mint megijedni. Egy koldus- szegény Ukrajna is veszélyes tud lenni egy jól felszerelt haderővel. Annak a fenntartását az USA még a háború után sem fogja elengedni! Erre is tudok egy régi mondást (Rákosi Mátyás után szabadon.) "Hohol ököl vasököl - oszt' odacsap, ahová köll!" Az USA érdekében...
tizennyolcfok
2023. november 16. 20:07
a cikkcímeket kitalálóan börtönben a helye ízlés- és újságírószakma-rombolásért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!