Nem akkor kell feladni, amikor Kijevtől Gázáig recseg-ropog minden

2023. november 24. 15:50

Minden rajtunk múlik, mert abban a pillanatban, amikor Vlagyimir Putyin nem titkolhatja tovább a vereségét az oroszok elől, a napjai meg lesznek számlálva.

2023. november 24. 15:50
Bernard Guetta
Bernard Guetta
Magyar Narancs

„Az amerikaiak és az európaiak attól félnek, hogy őket is elnyeli a háború. Attól félnek, hogy gyermekeik harcolni mennek, és hogy bombák záporoznak majd a városaikra. Az a gondolat, hogy Oroszország már győzött Ukrajnában, megnyugtatja őket, mert ez azt jelentené, hogy eggyel kevesebb háború van. De miben látszódik az, hogy Vlagyimir Putyin úton lenne a győzelem felé?

Valerij Fjedorov, a Kremlhez közel álló politológus, az Összoroszországi Közvélemény-kutató Központ vezetője nemrég adott világos és cinikus választ. Az RBK internetes oldalnak adott hosszú interjújában kifejtette, hogy az orosz lakosság alapvetően álmában sem gondolt Kijev vagy Odessza elfoglalására, és legfeljebb 10-15 százalékuk »háborúpárti«, viszont most, hogy már elkezdődött, az oroszok túlnyomó többsége nem akarja elveszíteni a háborút. Vlagyimir Putyinnak ezért teljes szabadsága van a tekintetben, hogy folytassa a harcot, és csak akkor vessen neki véget, a győzelme kihirdetésével, amikor jónak látja.

Eszerint az idő az orosz elnök oldalán áll, de vajon ez mindig így is marad?

Ez igazából csak rajtunk, európaiakon és amerikaiakon múlik, mert Vlagyimir Putyinnak csak addig van szabad keze, amíg mi megtagadjuk Ukrajnától az önfelszabadításához szükséges fegyvereket. Minden rajtunk múlik, mert nem akkor kell feladni, amikor Kijevtől Gázáig éppen recseg-ropog minden. Minden azon múlik, megálljt parancsolunk-e annak, hogy a Kreml sikere a diadalittas Oroszországot egészen az Európai Unió határáig repítse, hogy felbátorítsa a demokrácia felszámolásáról álmodozó diktatúrákat, és hogy megbolondítsa a világ minden olyan népét, amelyik történelmi bosszút akar állni a Nyugaton. Minden rajtunk múlik, mert abban a pillanatban, amikor Vlagyimir Putyin nem titkolhatja tovább a vereségét az oroszok elől, a napjai meg lesznek számlálva.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: VALERIY SHARIFULIN / POOL / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
voltospultos-2
2023. november 27. 12:22
EX T 2023. november 24. 17:27 Ha ezek az elmebetegek mind az utolsó szálig megöletik magukat az nekem tökéletesen megfelel. Végül is semmi mást nem jelentenek számunkra, mint egy kibaszott nagy problémát. Annyi eszük azért van, hogy nem maguk mennek háborúzni, inkább kiadják alvállalkozónak, 'egyikért se kár' felkiáltással.
Majdmegmondom
2023. november 27. 06:56
Gondolom, magad sem hiszed el ezt a hazug amerikai propagandát, amit itt összeírkáltál... Mert ha felolvasnád az oviban még ott is kitörne a röhögés...
ertönszena
2023. november 27. 06:00
Nem az a baj, hogy vannak hülyék, akik még mindig ezt a szöveget tolják. A baj az, hogy még mindig ezt a nyigati mainstream narratíva. A tények, a bizonyítékok, a józan ész csöppet sem zavarják azokat, akik ezt elhiszik.
ferenc9-2
2023. november 26. 23:13
idióta...már megint egy vágyvezérelt okostojás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!