Megkéseltek egy zsidó nőt az otthonában Lyonban, a háza falára pedig horogkeresztet festettek

2023. november 05. 08:05

A rendőrség vadászik az elkövetőre.

2023. november 05. 08:05
FRANCE - ANTISEMITIC TAGS ON THE WALLS OF THE 14TH ARRONDISSEMENT IN PARIS

A rendőrség vadászik arra a férfira, aki szombaton megkéselt egy zsidó nőt a franciaországi Lyonban. A nő otthonában falra pingált horogkeresztet is találtak – közölte a rendőrség és a város polgármestere.

Egy ilyen erőszakos cselekmény felfoghatatlan. Minden támogatásomat felajánlom az áldozatnak és hozzátartozóinak” – mondta az X közösségi médiaplatformon Gregory Doucet, Lyon polgármestere.

Az országos rendőrség szóvivője nem közölt további részleteket a gyanúsítottról, és azt mondta, nem tudja megerősíteni, hogy antiszemita gyűlölet-bűncselekményként kezelik a támadást.

A Hamász október 7-i, Izrael elleni támadása nyomán a világ különböző országaiban a rendőrség az antiszemita és iszlamofób bűncselekmények számának megugrását jelentette.

Nyitókép: Illusztráció, párizsi falakara felfestett Dávid-csillagok
Forrás: Anna Margueritat / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2023. november 05. 17:08
Arabcigányok
Beszélgető
2023. november 05. 12:31
Azt méltóztatta mondai a polgi, hogy: "Minden támogatásomat felajánlom az áldozatnak és hozzátartozóinak" Nos, lehet pl befagyasztani az önkormányzati támogatásokat, kiszorítani a településről az arabokat, meg a szimpatizánsaikat is... Jó kezdés lenne.
makapaka2
2023. november 05. 12:01
Ebből Magyarország nem kér!Nagy szerencsénk, hogy MZP-t nem sikerült hatalomhoz segíteni Gyurcsány vezetéssel a választáson.
cutcopy
2023. november 05. 11:09
"Egy ilyen erőszakos cselekmény felfoghatatlan" Hát még az ezernyi ami volt és még lesz..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!