Meg akarnak szabadulni Bidentől az amerikaiak, nem is akármiért

2023. november 25. 16:27

Az amerikaiak szerint az elnök tönkreteszi az országukat.

2023. november 25. 16:27
BIDEN, Joe

A Biden-adminisztráció gazdaságpolitikájának népszerűsége egyre alacsonyabb – írja összeállításában az Origo. Miközben a demokraták kampányuk egyik központi témájává tették az úgynevezett Bidenomics-ot, vagyis a Joe Biden elnök által támogatott gazdaságpolitikát, azzal az amerikaiak egyre nagyobb része elégedetlen. 

Ahogy nemrég a Mandiner is beszámolt róla, a Financial Times közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak 70 százaléka negatívan ítéli meg az elnök gazdaságpolitikáját. Továbbá az amerikai szavazók mindössze 14 százaléka gondolja úgy, hogy anyagilag jobb helyzetben van, mint Joe Biden hivatalba lépésekor.

Ezt is ajánljuk a témában

A rossz vélemény nem alaptalan, korábban mi is beszámoltunk róla, hogy számos pénzügyi mutató negatív képet mutat az Egyesült Államokban. A statisztikák szerint a háztartások valós mediánjövedelme 2022-ben 74 ezer 580 dollár volt, ami 2,3 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. A gyermekek kiegészítő szegénységi mutató pedig 7,2 százalékponttal 12,4 százalékra ugrott 2022-ben.

A magas infláció miatt felszökő kamatok miatt a kisebb és közepes cégek nagy bajba kerültek, valamint ez az ingatlanhoz jutást is megnehezíti az amerikaiak számára. 

Az államadósság is rekordszintre emelkedett, és immár meghaladta a 32 ezer milliárd dollárt, ennek finanszírozása pedig hosszútávon még nagyobb terhet fog róni az amerikai költségvetésre. A gazdaságra ráerőszakolt program összesen több mint 1,5 ezermilliárd dollárnyi pluszkiadással terhelte az amerikai adófizetőket – írta az Origo. A portál szerint ezeken a területeken a Bidenomics kudarcot vallott,

a Demokrata Párt pedig semmit nem tesz azért, hogy ezt kijavítsa,

ezért nem véletlen, hogy egyre népszerűtlenebb Joe Biden. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/EPA pool/Shawn Thew

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 26. 03:01
Orbán csak olyan választást képes megnyerni , amelynek szabályait Ő hozza egyedül. A világon nincs olyan verseny, soha nem is volt, ahol az induló versenyzők közül egy dönt a szabályokról, és a ebbe a több versenyzőnek nem enged beleszólást. Az USA-ban a pártok közösen határoztak a választás szabályairól. Persze nekik könnyű, hisz' ott DEMOKRÁCIA van, nálunk meg Pártállami Diktatúra.
Tommaso
2023. november 26. 02:57
BIDEN HÉT MILLIÓ SZAVAZATTAL nyert, egy olyan választási rendszerben amiben a két nagy párt közösen állapodott meg, és ahol a szavazatokat együtt ellenőrizték. Ha csaló választási szisztémát keresel, azt Orabnisztánban nagyobb sikerrel teheted meg.
Tommaso
2023. november 26. 02:56
Meg akar szabadulni ORBÁNTÓL a magyarok értelmesebbik fele. s nem is akármiért. Több millió magyar szerint a Felcsúti Döbrögi a BRUTÁLIS ÁREMELÉSSEL, a tanárhiánnyal, az eü. várólistákkal, a népességcsökkentéssel, a ruszkisimogatással tönkreteszi az országukat.
Akitlosz
2023. november 25. 22:35
Magyarországon ennél rosszabb helyzet, mégsem akarnak szabadulni az elnöktől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!