Kis-Benedek József: Sajnos porig fogják rombolni Gázát

2023. november 07. 12:12

A nemzetbiztonsági szakértő nem lát sok esélyt a tűzszünetre.

2023. november 07. 12:12

Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő arról beszélt az InfoRádióban, hogy szerinte az izraeli háború még mindig csak az elején tart.

„Túl nagy a terület ahhoz, hogy alapos munkát végezzenek, a fő cél ugyanis a Hamász teljes felszámolása” – fogalmazott a nemzetbiztonsági szakértő – számolt be róla az Infostart.

Meglátása szerint egyelőre „csak” az északi résszel foglalkozik Izrael,

de a déli is sorra kerül majd, emiatt a harcok el fognak húzódni. Az azonban tény, hogy a Gázai övezet teljes egészét az izraeli hadsereg már körbevette, „se ki, se be”.

Komoly problémát jelent, hogy még mindig sok civil tartózkodik a térségben. „Aki megy, megy, aki nem, nem. Utóbbi esetben nagy baj van, mert az izraeli hadsereg onnantól azt mondja, hogy aki marad, ellenségnek számít, ennek megfelelő bánásmódot fognak irányukba mutatni” – mondta.

Eddig tart még a háború a szakértő szerint

A szakértő szerint nem valószínű, hogy tűzszünet lesz. „Izraelnek nem érdeke, hogy a Hamász újabb erőket csoportosítson. Sajnos porig fogják rombolni Gázát, más megoldás nincs” – mondta.

Kis-Benedek József szerint Izrael célja a Hamász teljes kifüstölése a területről.

Ez akár egy év is lehet, vagy még ennél is több.

Erre fordítanak jelenleg mindent. Másik részfeladat: kiszabadítani a túszokat, ez egyelőre nem működik. Hatvan embert már megöltek, ráadásul nem a hamászosok, hanem az izraeli hadsereg támadása következtében haltak meg” – árulta el a nemzetbiztonsági szakértő.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MENAHEM KAHANA / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grrrgo
2023. november 07. 20:42
Sajnos porig fogják rombolni Gázát! Pedig mennyi érték volt ott! (Az emberek meg majd elmenekülnek.) Eddig az ENSZ is azt mondta hogy gáza egy koncentrációstábor. Majd a palesztinok szépen átköltöznek a szaudi "The Line"-ba. Már most csinálják nekik a helyet ezek a jótét szaudiak!
catalina11
2023. november 07. 18:35
Kis-Benedek József: Sajnos porig fogják rombolni Gázát" ez volt a cél!
zsuzsa-963
2023. november 07. 18:33
Az aki ártatlan keresztény vagy más felekezetű csecsemőket, nőket öl meg Gázában és szerte a világban megérett a pusztulásra.
Tommaso
2023. november 07. 17:28
Nagy kása van a csecsemők lefejezésén ujjongó nyilas kommentelők fejében. 1948-ban a Világ két akkori SZUPERHATALMA felajánlotta a palesztinaiaknak, ha létrehozzák saját független államukat, akkor ők - az USA és a SZU - fogják garantálni a biztonságukat és új országuk határait. Az arab iszlamisták visszauasitották ezt a kedvező ajánlatot, és 4 arab ország hadseregével együtt rátámadtak arra az Izraelre, amelyik elfogadta az ENSZ idevonatkozó határozatát, és kikiáltotta saját államát. Ezt a hadüzenet néllküli aljas támadást az iszlamisták 5 -10 évenként megismétlik, mert nem osztozni akarnak a területen, hanem annak minden talpalatnyi földjét maguknak akarják. Izrael ebbe természetesen nem megy bele, a támadások ellen védekezik, majd visszatámad. És ez igy megy lassan 80 éve. Ideje véget vetni neki. Ami csak a HAMASZ felszámolásával lehetséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!