Kiderült, mi vezetett a kárpátaljai rohamdandár vesztéhez

2023. november 14. 20:10

Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter megígérte, hogy megbüntetik a katonák haláláért felelősöket.

2023. november 14. 20:10

Az ukrán védelmi minisztérium főfelügyelősége vizsgálatot folytatott az orosz hadsereg által az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) 128. hegyi rohamdandárjának katonái ellen Zaporizzsjai területen végrehajtott rakétacsapás körülményeinek feltárására – írta meg a lenta.ru portál. A vizsgálat eredményeiről Rusztem Umerov védelmi miniszter számolt be a Facebookon.

Mint kiderült, az vezethetett a tragédiához, hogy az AFU tisztjei figyelmen kívül hagyták az álcázási szabályokat a díjátadó ünnepségen. Umerov elmondta, hogy a ház udvarán gyűltek össze a katonák a díjátadásra, de minden álcázási szabályt figyelmen kívül hagytak: például több mint tíz autó parkolt a közelben.

A védelmi minisztérium vezetője szerint a díjátadó ünnepség alatt egy orosz drón volt az égen. Ezt észlelték, és riasztást adtak ki az egész térségben.

A hadsereget figyelmeztették arra a szektorra, amelyben az ellenséges UAV tevékenykedett. Amint észlelték a rakétaindítást, „rakétafenyegetés” jelzést küldtek. A díjátadó ünnepség helyszínén nem hoztak központi biztonsági intézkedéseket.

Rusztem Umerov, ukrán védelmi miniszter megígérte, hogy megbüntetik a katonák haláláért felelősöket. Umerov elmondta, hogy az ellenőrzésbe az Állami Nyomozó Iroda is bekapcsolódik.

„Utasítom a vezérkart, hogy ellenőrizze az egységek biztonsági protokolljait. Felszólítom a katonák biztonságáért felelős valamennyi parancsnokot: az alapvető biztonsági intézkedések elhanyagolása elfogadhatatlan” – zárta mondandóját az ukrán védelmi miniszter.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalapali2
2023. november 15. 04:30
A sok vodkától azt hitték: győzelem az orosz felett. Nem győztek, az égi áldás kijózanító volt!
Akitlosz
2023. november 15. 01:15
Én úgy tudom, hogy az az oroz drón nem véletlenül talált rá a rendezvényre, hanem az orosz titkosszolgálat derítette fel valahogyan és a drónt már azért küldték éppen oda, hogy erősítse meg az információkat. Miután ez megtörtént küldték az Iszkandert.
Akitlosz
2023. november 15. 01:10
"Kiderült, mi vezetett a kárpátaljai rohamdandár vesztéhez" Az, hogy Ukrajnáért harcol. Miért jó Kárpátaljának, hogy Ukrajnához tartozik? Sokkal jobban járna Magyarországgal. Béke, magasabb életszínvonal, EU, NATO, könnyebb utazás, lehetne magyarul és ruténül is beszéli boldogulni, ... .
Bell & Sebastian
2023. november 14. 22:41
Én megmondom látatlanban, ki a felelős? Lapozzanak vissza a naptárban, amelyik ukrán parancsnok elrendelte az utolsó, hasonló csapást az oroszok ellen, az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!