Kiderült: egy ukrán ezredes központi szerepet játszott az Északi Áramlat felrobbantásában

2023. november 11. 19:48

A tiszt szerepe az eddigi legközvetlenebb bizonyítékot szolgáltatja arra, hogy Ukrajna katonai és biztonsági vezetése részt vett a szabotázsakcióban.

2023. november 11. 19:48

Egy magas rangú ukrán katonatiszt – akinek szoros kapcsolatai vannak az ország hírszerző szolgálataival – központi szerepet játszott az Északi Áramlat földgázvezeték tavalyi felrobbantásában – állítják ukrán és európai tisztviselők, valamint más, a titkos művelet részleteit ismerő személyek – olvasható a The Washington Post oldalán.

A tiszt szerepe az eddigi legközvetlenebb bizonyítékot szolgáltatja arra, hogy Ukrajna katonai és biztonsági vezetése részt vett egy ellentmondásos szabotázsakcióban, amely több büntetőeljárást is kiváltott, és amelyet amerikai és nyugati tisztviselők az európai energetikai infrastruktúra elleni veszélyes támadásnak neveztek.

A szerepét ismerő személyek szerint Roman Cservinszkij, egy kitüntetett 48 éves ezredes – aki az ukrán különleges műveleti erőknél szolgált – volt az Északi Áramlat-művelet „koordinátora”, aki a logisztikát és a támogatást irányította egy hatfős csapat számára, amely hamis személyazonosság alatt bérelt egy vitorlást, és mélytengeri búvárfelszereléssel robbanótölteteket helyezett el a gázvezetékeken. 

2022. szeptember 26-án három robbanás hatalmas szivárgást okozott az Északi Áramlat 1 és 2 vezetékeken, amelyek Oroszországból Németországba vezetnek a Balti-tenger alatt. A támadás következtében a tél közeledtével a hálózat négy gázvezetékéből csak egy maradt sértetlenül.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Danish Defence

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. november 12. 16:00
Kiderült: egy ukrán ezredes központi szerepet játszott az Északi Áramlat felrobbantásában" látta már a tengert...
B_kanya
2023. november 12. 14:14
Kovács Ubul 2023. november 12. 08:12 "A dán védelmi parancsnokság most megerősítette, hogy tavaly szeptember 22-én egy járőrhajó 26 felvételt készített az orosz SS-750 hajóról Bornholm szigetétől keletre. Négy nappal később történtek a robbanások a sziget közelében lévő csővezetékeken." A balfa444sz balti államok orra előtt végrehatották az orosz lopakodóval a szabotázst. Nem kellene a bubukáknak vinnyogva menekülni az orosz technológia elől? Érted, a csapot nem tudja Putyin elzárni, de lopakodó téjével a dán felségvizek határán szabotázsakciót hajtanak végre. :))))
tintapaca
2023. november 12. 11:18
1993-ban Franciaországba utaztunk, és menet közben a franci-német határ közelében lévő Pirmasens katona városba tévedtünk, amely az USA megszálló erők egyik fontos bázisa. Képzeljünk el egy a budapesti József Attila lakótelepnál ötvenszer nagyobb, három-négy emeletes laktanyákból álló várost. Akkor, ott, ötvenezer GI Joe állomásozott. Akkor kezdődött egy csapatkivonás, amelyet úghy érzékeltünk, hogy Saarbrückentől Calais-ig folyamatosan haladtak a katonai konvojok. Ennyit a német szuverenitásról. Sokszor arra gondolok, hogy azért hívják be a németek a muszlimánokat, hogy így álljanak bosszút a nyugat-európaiakon és az USA-n az elveszített két világháború miatt. Nem érdekli őket, hogy nekik is végük lesz. De a győzteseknek jobban! Ez a németség kollektív szeppukuja (harakiri).
KBA98
2023. november 12. 11:17
Az ukránok mindig is bűnözők voltak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!