Jeremy Corbyn nem volt hajlandó terroristáknak nevezni a Hamászt, pedig 15-ször kérdezték meg tőle

2023. november 15. 08:14

A brit Munkáspárt egykori vezére egyszerűen képtelen volt kimondani azt, hogy a Hamász egy terrorista szervezet.

2023. november 15. 08:14
null

Szürreális vita bontakozott ki Piers Morgan műsorvezető és Jeremy Corbyn baloldali politikus között hétfő este a TalkTV Uncensored című műsorába, miután felvetődött az az evidensnek tűnő kérdés, hogy terrorista szervezet-e a Hamász – írta meg a Telegraph.

Jeremy Corbyn legalább 15 alkalommal nem volt hajlandó terroristának nevezni a Hamászt a Piersnek adott heves élő interjújában.

A volt munkáspárti vezetőt többször is megkérdezték, hogy a Hamász terrorszervezet-e, amikor hétfő este megjelent a TalkTV műsorában Len McCluskey, a Unite szakszervezet korábbi főtitkára mellett. Az eset heves viharokat kavart a brit közéletben.

James Cleverly, az új belügyminiszter megosztott egy videót az interjúról a közösségi médiában, és a Twitteren azt írta: „Belügyminiszterként megerősíthetem, hogy a Hamász egy terrorista csoport.”

David Lammy, az árnyék-külügyminiszter kedden azt mondta az alsóházban: „

Szeretném kifejezni megdöbbenésemet, hogy nem minden képviselő mondhatja azt, hogy a Hamász terrorista.”

Egy rendkívül feszült interjú során a műsorvezető azzal vádolja az exmunkáspárti vezetőt, hogy „egyszerűen képtelen” válaszolni a kérdésekre. Az interjú során mindketten felemelték a hangjukat, miközben félbeszakították egymást.

Piers Morgan a Twitteren azt írta, hogy Corbyn 15 alkalommal nem volt hajlandó válaszolni erre az egyszerű kérdésre. A Telegraph 19-szer számolta meg a feltett kérdést, amikor teljes egészében megnézte az interjút.

Az interjúról készült részletet itt tekintheti meg:

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2023. november 15. 20:33
Oswals Mosley legnagyobb cimborája lenne ez a nemzetköziszocialista...
Globalfake
2023. november 15. 18:11
az elkövetkező nagy harcoknak a a baloldal felszámolása irányában kell történnie, mert rendkivül komoly civilizációs veszélyt rejt magában ennek a társadalmi csoportnak a ténykedése...
madárinfluencer
2023. november 15. 18:09
javítás: Corbin helyesen Corbyn
madárinfluencer
2023. november 15. 18:05
Bezzeg Gulyás Marci simán kihúzott Jeremy Corbinból egy, a magyar oktatásügyet elitélő nyilatkozatot, a vele folytatott beszélgetés végén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!