Izrael engedett: engedélyezte az üzemanyag bejuttatását a Gázai övezetbe

2023. november 15. 18:53

Teljesítették az Egyesült Államok kérését.

2023. november 15. 18:53
Gáza, IDF

Izrael engedélyezte teherautók megtankolását az egyiptomi határátkelőnél, Rafahnál, és ezzel üzemanyag bejuttatását a Gázai övezetbe – jelentette a helyi média kedden.

Izrael a háború kezdete óta először engedélyezte az ENSZ palesztinokat segélyező szervezete (UNRWA) teherautóinak üzemanyag beszállítását a Gázai övezetbe, teljesítve az Egyesült Államok kérését.

„A rafahi átkelőnél teletankolják az onnan a Gázai övezet déli részébe humanitárius felszerelést szállító ENSZ teherautókat az amerikai kormány kérésére. Ezt a lépést egyeztették az ügyben illetékes biztonsági tisztviselőkkel” – közölte az izraeli kormányzati tevékenységek koordinátora a palesztin területeken.

Korábban az UNWRA szóvivője arra figyelmeztetett, hogy a Gázai övezetben két napon belül elfogy az üzemanyag-tartaléka. A szervezet olyan létfontosságú rendszerek működtetésére használja az üzemanyagot, mint a tengervíz-sótalanító, a szennyvíztisztító telepek, valamint a Gázai övezet déli részén fekvő kórházak.

(MTI)

Nyitókép: Jaafar ASHTIYEH / AFP
 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. november 15. 20:48
Persze, az UNWRA látja el a terroristákat üzemanyaggal és élelemmel... A terroristák motorjaiba is ők adták a benzint...
victory
2023. november 15. 19:47
🤮🤮🤮 amit ezek művelnek, usa meg izrael
Mandiner444hu
2023. november 15. 18:55
Akkor a gázai metró szellőzőberendezéseinek működtetése továbbra is biztosított a muzulmán terroristák számára
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!