Holland meglepetés

2023. november 24. 09:29

Wilders jól érti Magyarországot, nemcsak felesége, Krisztina révén, hanem a mostani győzelméhez gratuláló Orbán Viktorhoz és a magyar jobboldalhoz fűződő régi barátsága okán is.

2023. november 24. 09:29
Szőcs László
Szőcs László
Magyar Nemzet

„Ha bele akarjuk ásni magunkat abba, mi is a holland, válasszuk az Euró­pai Unió irodalmi díjazott vaskos holland regényét, a – lepődjünk meg nagyon – részben marokkói származású Jamal Ouariachi magyarul is megjelent Étvágyát. A derék hollandusokat szégyenérzés fogja el, ­amiért gazdagok, a fejlődő világ meg szegény, így aztán »az idegen szép« jelszavára esküdve imádják megsegíteni a más égtájakra születetteket, a cselekmény szerint az etiópokat. Azt is megtudjuk a hollandokról, stikában szeretik mentegetni a pedofilokat a népharaggal szemben. Pechünkre épp egy honfitársunk, Alexander Laszlo a díjnyertes regény pedofil főkolomposa. Arról is tájékozódunk még, a szólásszabadság ugyan papíron elsőrendű érték arrefelé, ám aki nem csahol együtt a polkorrekt falkával, az megüti a bokáját.

Így jártunk mi, magyarok is. Bebuktunk a hollandoknál: ha rajtuk, az EU második legnagyobb befizetőin múlna, sohanapján, kiskedden kapnánk meg a nekünk járó uniós pénzt. Legalábbis ez volt a magyarellenes holland fősodor, Mark Rutte, a távozó liberális kormányfő, Frans Timmermans, az Európai Bizottság Orbán-fóbiás volt alelnöke, valamint az ellenünk európai jelentést készítő Judith Sargentini terve. Most azonban az előrejelzésekre rácáfolva áttörés történt: a holland politika ismert fenegyereke, a bevándorlásellenes és szabadságpárti Geert Wilders végzett az első helyen a szerdai parlamenti választásokon.

Wilders jól érti Magyarországot, nemcsak felesége, Krisztina révén, hanem a mostani győzelméhez gratuláló Orbán Viktorhoz és a magyar jobboldalhoz fűződő régi barátsága okán is.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ANP via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2023. november 24. 18:52
A kormányban levés esély a kisebb jobbos pártoknak, úgyhogy van esélye Gertnek. Meglátjuk...
mreinstand-2
2023. november 24. 17:42
“ Wilders jól érti Magyarországot, nemcsak felesége, Krisztina révén, hanem a mostani győzelméhez gratuláló Orbán Viktorhoz és a magyar jobboldalhoz fűződő régi barátsága okán is.” Persze, egy követ fújnak, egyforma tetvek a magyarságon élősködő moslékkoalíció vezetőjével. Én is értem őket, nyitott könyv mindkettő számomra.
Akitlosz
2023. november 24. 16:01
Meloni gőzelmének is de örült ez az újság! Aztán nem változott az olasz politika.
auditorium
2023. november 24. 14:08
Nem lett meg a Szabadságpártnak az abszolut többsége (5O%+1) tehát koalicióba kell kormányozniuk. A kérdés, melyik kisebb párt akar velük koalicióba lépni ? Ugyanez a probléma merült fel régebben Belgiumban, ahol hónapokig nem lett kormány, Spanyolországban, ahol szintén csak ármánnyal lehetett visszaszerezni Sancsó pozicióját (beigérte a katalán bebörtönözöttek kiszabaditását), erre megkapta azt a pár hiányzó szavazatot, 2O24-ben Ausztria is választ és már készitik elő az elvárt O-ellenes talajt. A lengyeleknál sem volt meg a többség, ők most lassan ébredeznek álmukból. Ahol jobbközép "szovranista" kormány kerül a hatalomra, ott a médián keresztüli állandó a lejáratás és gáncsoskodnak MINDENBEN. Az ellenzék akkor lenne hitelesebb, ha a jót is észrevenné és legalább abba nem kötne bele. De ez nem történik meg SEHOL. Tanulság: aki apró ifjú- ficsúr pártocskákra szavaz, az a globalistáknak ad voksol az EU-P-ben és MARAD a sargen-rutto-timmsó-dani-urs vonal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!