Gázai menekülttábort ért támadás, több nő és gyermek is meghalt

2023. november 05. 07:54

Legkevesebb 33 halálos áldozatról tudni jelenleg.

2023. november 05. 07:54
null

Tucatnyian meghaltak és többen megsebesültek egy robbanásban a Gázai övezet középső részén található al-Maghazi menekülttáborban szombat este – közölte a hírt a közeli kórház tisztviselője a CNN-nel.

Dr. Khalil Al-Daqran, a Deir Al-Balah-i Al-Aksza Mártír Kórház ápolási vezetője a CNN-nek elmondta, hogy legalább 33 holttestet látott.

Állítása szerint a robbanás oka egy izraeli légicsapás volt – az izraeli hadsereg viszont nem erősítette meg a CNN szerint, hogy valóban célba vették a területet.

Dr. Al-Daqran elmondta, hogy sok a nő és a gyermek az áldozatok között, s úgy véli, a halálos áldozatok száma növekedni fog.

Az al-Maghazi tábor lakója, Jamal Al Aloul elmondta, hogy épp mélyen aludt, amikor hirtelen „az egész épület ránk zuhant”. Azt mondta, két gyermeke meghalt. Elmondta, hogy nem tudja, ki halt még meg, de sokan voltak még az épületben.

Nyitókép: Illusztráció
Forrás: Aris MESSINIS / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2023. november 05. 15:59
A sok moslékos széplélek, láthatóan szándékosan össze mossa egy reguláris hadsereggel a terrorista bandát! Hiszen ők is anarchisták, ergo holló a hollónak.....
rockercicc
2023. november 05. 15:22
Ezek legalább már nem fognak Európában robbantgatni!
karakter-2
2023. november 05. 11:41
Ez háborús bűntény. Izrael rutinszerűen támadja a menekülttáborokat. Legutóbb 400 gyereket, nőt, férfit és szociális dolgozót öltek meg egy menekülttáborban.
europész
2023. november 05. 09:36
Haboru az haboru.Nem lattam meg olyan haborut ahol nincs halott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!