Elárulta Robert C. Castel, mi lesz Palesztina jövője

2023. november 13. 16:25

Szerinte még van remény arra, hogy normalizálódjanak az izraeli-palesztin kapcsolatok, ehhez azonban egy feltételre van szükség.

2023. november 13. 16:25
null

Hétfőn is jelentkezett geopolitikai egypercesében Robert C. Castel, aki ezúttal az izraeli-palesztin kapcsolatok jövőjéről beszélt. 

Elárulta: paradox módon még van esélyt arra, hogy ez a kapcsolat normalizálódjon, ám ez 

attól függ, hogyan fog bevonulni az Izrael elleni támadás a palesztinok kollektív emlékezetébe”.

Ha úgy fognak a palesztinok hazamenni ebből a háborúból, hogy végrehajtottak „egy iszonyatos atrocitást, a XXI. század legnagyobb terrortámadását”, akkor van esély a javulási folyamatra. Ha azonban hatalmas sikerként fog bevonulni a palesztin köztudatba a terrortámadás, akkor Robert C. Castel szerint

még nagyon sok vér fog folyni a Közel-Keleten”.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maciapu
2023. november 14. 00:02
Álmodik a nyomor, és ilyet is csak egy beteg zsidó elme képes megfogalmazni. A zsidók képtelenek megérteni, hogy zsidó mentalitással bármit is tesznek, azzal csak a feszültséget növelik, nem a megbékélést. Hogy akarja Castel megváltoztatni azt a palesztin tapasztalatot, hogy a zsidók betolakodók, elfoglalták az otthonukat és elűzték őket a földjükről.
Karcsi_Charlie
2023. november 13. 22:35
a terrorista arabokat az utolsó szálig ki KELL irtani
koronaszepe
2023. november 13. 21:15
Hogy mi lesz Palesztina jövője, az kérdés, hogy mi lesz az orosz jövő, az egyre kevésbé... "Testvér, ne várd meg az idézést és állj bosszút az ellenségen a Szovjetunió elpusztításáért. A fő csata előttünk áll, legyen hitetek, pusztítsátok el ördögi szövetségüket. Ellenünk van a globalizmus, a liberális fasizmus, a Sátán fekete tömege, a szemérmetlen rasszizmus, a szociáldarwinizmus, pusztuljon el az agresszor. Szerencsétlen Ukrajnát a testvérgyilkosság onkológiája sújtja. Csak a fegyveres erők fogják megtisztítani az ukránokat az oroszellenességtől, a Mazepa, Petliura, Bandera, a Júda sorsából származó bűntől, a rabszolga falusiak besúgó természetétől, a római hitetlen eretnekségtől. Testvér, ne várd meg az idézést, és állj bosszút az ellenségen Szovjetuniónk pusztulásáért. A fő csata előttünk áll, legyen hited, pusztítsd el ördögi szövetségüket." https://nitter.net/Gerashchenko_en/status/1722392698034749857#m
koronaszepe
2023. november 13. 19:53
A terrorista Hamásztp és az expanzív, agresszor, atomhatalom Oroszországot nem lehet legyőzni ill. elpusztítani! A katonai infrastruktúrára kell a lehetőség szerint a legnagyobb csapást mérni, ellehetetleníteni a tivábbi aktivitást hosszú időre. Ahogyan a Hamász, úgy Oroszország is az életformánkat, a kultúránkat támadja, gyűlöli, azt kívánja megsemmisíteni. Izrael, csak úgy mint Ukrajna minden támogatásunkra méltó! Halljad, Izrael, dicsőség Ukrajnának!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!