Csak a szokásos: Pressman aggódik a szuverenitásvédelmi törvényjavaslat miatt

2023. november 16. 18:32

A nagykövet emellett Svédország NATO-csatlakozásáról is beszélt a Reutersnek.

2023. november 16. 18:32
null

A kormány legfelsőbb szintjein ismételten biztosítottak arról, hogy Magyarország nem utolsóként ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását” – nyilatkozta a Reutersnek David Pressman, az USA Magyarországra akkreditált nagykövete.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az Országgyűlés a török parlament előtt fogja ratifikálni a skandinávok csatlakozását az észak-atlanti szövetséghez.

Szóba került emellett azonban a szuverenitásvédelmi törvényjavaslat is, mely visszaszorítaná a külföldi befolyást úgy a politikában, mint a médiában.

Amennyiben ez a törvényjavaslat a független civil társadalom és a médiaszervezetek kriminalizálására vagy megfélemlítésére irányulhat, az nagyon veszélyes. Remélem, hogy Magyarország nem ezt az utat választja” – mondta Pressman a javaslatról, majd már-már szokásos amerikai demokrata kifejezést használva hozzátette: aggódik a törvényjavaslat miatt.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Idestova nyolcszáz éves alkotmányos hagyományú, európai történelmi nemzetként rávilágítanánk fejlődő államberendezkedésük néhány kockázatos jelenségére.

Nyitókép: MTI, Koszticsák Szilárd

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik