Csak a szokásos: Pressman aggódik a szuverenitásvédelmi törvényjavaslat miatt

2023. november 16. 18:32

A nagykövet emellett Svédország NATO-csatlakozásáról is beszélt a Reutersnek.

2023. november 16. 18:32
null

A kormány legfelsőbb szintjein ismételten biztosítottak arról, hogy Magyarország nem utolsóként ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását” – nyilatkozta a Reutersnek David Pressman, az USA Magyarországra akkreditált nagykövete.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az Országgyűlés a török parlament előtt fogja ratifikálni a skandinávok csatlakozását az észak-atlanti szövetséghez.

Szóba került emellett azonban a szuverenitásvédelmi törvényjavaslat is, mely visszaszorítaná a külföldi befolyást úgy a politikában, mint a médiában.

Amennyiben ez a törvényjavaslat a független civil társadalom és a médiaszervezetek kriminalizálására vagy megfélemlítésére irányulhat, az nagyon veszélyes. Remélem, hogy Magyarország nem ezt az utat választja” – mondta Pressman a javaslatról, majd már-már szokásos amerikai demokrata kifejezést használva hozzátette: aggódik a törvényjavaslat miatt.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Idestova nyolcszáz éves alkotmányos hagyományú, európai történelmi nemzetként rávilágítanánk fejlődő államberendezkedésük néhány kockázatos jelenségére.

Nyitókép: MTI, Koszticsák Szilárd

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2023. november 27. 07:48
Az ELNÖKWÁLASZTÁSt KÖWETŐEN Pressmann KÉSZÜLHET a KUKÁBA?
Burdisgarage
2023. november 27. 06:14
Ki a geci ez s kis buzi, hogy Magyar dolgokról nyilatkozik és vél3ményzi azokat. Felkértük szakértőnek??
alexandrosz-2
2023. november 17. 13:31
A nem kevés ironiával "szabadságnak" csúfolt téren telepített lehallgatóbázis és erőd falai mögül, nem messze a szovjet hősi emlékműtől, szabadon aggódhat a buzi zsidó, mert a csicska köpcös geci nem meri hazazavarni a leggusztustalanabb aljasságai ellenére sem. A magyar csicskáik ezt érdemlik: buzi zsidót helytartónak és zsidó arcátlanságot, aljasságot.
bagira002
2023. november 17. 05:05
Volt ózonlyuk , valahogy csend van . Pazarló kisebb rész hogy a jó életét folytassa ember milliókat kényszerít nélkülözésre , lásd euból a gázt kitiltja a legtisztább energiát .Közben Merkel a lignit bányákat megnyitja lég-környezet szennyező ,erről beszéljenek. Pártok a klímára ráültek , helyette hozzá nem értő találmányokkal sokkalják a világot , ebből nagy hasznot húznak. Az emberek zsebéből a pénzt kiszedik minden 20-30 évben más tüzelő átállással . Jólétben élő pazarlók közben háborúkból is hasznot húznak közben miattuk ember milliók meghalnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!