Conor Mcgregor bejegyzéseit vizsgálja a hatóság a dublini vérengzés miatt

2023. november 30. 18:12

„Próbáljatok meg bűnbakot csinálni belőlem, ahogy csak jól esik” – fogalmazott a ketrecharcos.

2023. november 30. 18:12

Lapunk is beszámolt arról a szomorú hírről, hogy három gyermeket és két felnőttet megkéselt egy algériai származású migráns egy iskolában Dublinban. Ezt követően elszabadultak az indulatok az ír fővárosban, még Conor McGregor, a világhírű ír származású ketrecharcos is reagált korábbi X-bejegyzésében: „Írország, háborúban állunk!”.

Ezt is ajánljuk a témában

A rendőrség megkezdte a vizsgálódást a közösségi médiában, és arra voltak kíváncsiak, születtek-e olyan posztok, melyek arra buzdították volna az embereket, hogy olyan rongálásokat hajtsanak végre az ír fővárosban, amelyhez hasonlót még nem tapasztaltak – írta meg az Index. Éppen ilyennek találták a sportoló bejegyzéseit is, azonban McGregor szerint ez mind csak színjáték, elterelés a valós problémáról.

Az MMA-ból jól ismert sportoló egy későbbi posztjában így fogalmazott: 

„Az igazságot nem akarják kimondani. Próbáljatok meg bűnbakot csinálni belőlem, ahogy csak jól esik. Ártatlan gyermekeket tartanak kórházban, akiket próbálnak életben tartani, miután egy őrült bűnöző leszúrta őket, és akiknek a jelenlegi állapotát eltitkolják a nyilvánosság elől. Szégyellje magát a kormány és azok, akik ezt eltitkolják. Szégyelljék magukat!”

Az ír harcos legutóbb a The Guardiannek adott ezzel kapcsolatban nyilatkozatot. Ebben kijelentette, hogy Írországban nincs helye erőszaknak és gyűlöletkeltéseknek. 

„Imádkozom, hogy az utcák nyugodtak és békések maradjanak. Mi, írek a tiszta szívünkről vagyunk ismertek, és büszke történelmünk bizonyítja, hogy nem fogadjuk el a rasszizmust”.

Azt is megjegyezte, hogy a kormánynak határozottan kell fellépnie. Hozzátette: 

„Meggyőződésem, hogy vezetőinknek komoly politikai reformok formájában kell foglalkozniuk ezzel a kérdéssel, Írország bevándorlási és menekültügyi folyamataival kapcsolatban. Ez nem a viták és a posztolás ideje, választott vezetőinknek Írország polgárai és szeretett országunk jövője érdekében kell cselekedniük”.

Nyitókép: CHRISTIAN BRUNA / POOL / AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. december 04. 20:32
Es újjá alakul a Sinn Féin...
survivor
2023. december 04. 20:31
DeValeria, Griffith, Collins zokognak...
survivor
2023. december 04. 20:29
Mert különben előveszi az ír fütyköst... shillelagh
Nehidd El
2023. december 04. 09:00
Még szerencse, hogy ez nem gyűlöletkeltés, hiszen a szeretet vallása ihlette: „Fejbe lőve vagy agyonverve látná szívesen” a Dublinban zavargó íreket Limerick első muszlim képviselője https://mandiner.hu/kulfold/2023/11/fejbe-love-vagy-agyonverve-latna-szivesen-a-dublinban-zavargo-ireket-limerick-elso-muszlim-kepviseloje
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!