Ciszjordániában bombákat telepítenek az utakra iszlamisták

2023. november 07. 14:45

Döbbenetes hírt közöltek az izareli hatóságok.

2023. november 07. 14:45

A Hamász irányításával iszlamista szervezetek robbanószerkezeteket telepítenek az utakra Ciszjordániában – jelentették az izraeli biztonságiak kedd reggel.

A Jediót Ahronót című újság hírportáljának, a ynetnek nyilatkozó biztonsági forrás szerint

a Hamász vezette terrorszervezetek robbanószerkezeteket helyeznek el az utak és a polgári infrastruktúra alá

Ciszjordánia palesztin városaiban. „Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy feltárjuk és hatástalanítsuk a haderőinket és cselekvési szabadságunkat veszélyeztető szerkezeteket. Emellett a polgári infrastruktúra használatáról van szó, amely szó szerint minden nap több ezer embert, köztük gyermekeket veszélyeztet” – hangsúlyozta a biztonsági szakember.

„Ahol felmerül a pokolgép gyanúja, – a dzseníni menekülttáborban, Núr as-Sámszban vagy más helyeken, – ott a központi parancsnokság alatt álló mérnöki erők gondoskodnak a hatástalanításáról” – tette hozzá. Palesztin jelentések szerint az izraeli hadsereg razziáján hétfő este Rámalláh közelében letartóztatták az Iszlám Dzsihád egyik magas rangú vezetőjét, Dzsuma Abdullah al-Taijját.

Taijja korábban azért ült izraeli börtönben, mert terrorista sejtet hozott létre Rámalláh térségében, amely több tucat fegyveres támadást hajtott végre izraeliek ellen.

Az izraeli hadsereg kora reggel rajtaütést hajtott végre a terrorista infrastruktúra felszámolására Núr as-Sámsz menekülttáborban

és Tulkarem körzetében. A katonai szóvivők jelentése szerint a hadművelet során tűzharc tört ki, melyben drónnal légi támadást hajtottak végre a terroristák ellen, s legkevesebb egy palesztin fegyveres életét vesztette. Összecsapás alakult ki a Hebron melletti Szair faluban is, ahol a katonák megöltek egy palesztint, aki rájuk lőtt.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: JACK GUEZ / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. november 08. 06:25
Folyik az ember-vér, Nő a káosz. Gyilkolnak. DE: MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 https://vasarnap.hu/2019/01/09/a-budai-varbol-orzi-a-nemzetet-szent-mihaly-szobra/ https://m.youtube.com/watch?v=prQcjgGJLa8&t=8s&pp=ygUSYmlzdGV5IHpzdXpzYSAyMDIz https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Matthias_Gr%C3%BCnewald_-_The_Resurrection_%28detail%29_-_WGA10755.jpg MINDEN ÉLET SZÁMÍT 🤍
Kaszas39
2023. november 07. 19:14
Nem lehetne egyszer és mindenkor ezt a palesztin dolgot felszámolni, megszűntetni! A sok balos-és jobbos négy agysejtű antiszemita most egy oldalra került mint 1939 augusztusában ( Molotov-Ribentropp paktum). Soha nem volt olyan Palesztina vagy olyan hogy palesztin, ez egy terület elnevezése volt a rómaiaktól és a britektől. Arabok, beduinok és zsidók éltek azon a területen. Az arabok a kecskéiket baxták mert semmi máshoz nem értették! Amikor megkezdődött a zsidó vallású emberek kivándorlása Palesztinába utána kezdődött a térség gazdasági fellendülése is!! Ennek a gazdasági fellendülésnek köszönhetően vándoroltak oda az arabok! Addig ritkán és gyéren lakott vidék volt ez a terület! Senkinek nem kellenek ezek a terroristák, csak a kibaxott hülye, degenerált EU vezetése engedi be őket. Tud vki arab országból származó Nobel-díjast mondani? És terrorista mennyi van köztük? De bezzeg baxni mint a nyulak azt tudnak!! Idióta állatok!
fintaj-2
2023. november 07. 18:22
Kedves tommasso-gyerek! Irtad: "A zsidó telepesek védelmében tartózkodnak ott izraeli katonák." Érvelésed alapján Magyarországon is megjelenhetnek Izrael állam katonái?
Ehetős Odó
2023. november 07. 17:39
Újra aktuális a régi vicc: Alapszabály: az arab családokban a nő három lépéssel a férje mögött megy. Kivéve az aknamezőn való áthaladást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!