Bevonná a hadműveletbe Gáza lakosságát az izraeli védelmi miniszter: nagy erőkkel keresik a Hamász helyi vezetőjét

2023. november 04. 21:30

„Emlékeztetem Gáza lakosait: minél hamarabb megtalálják őt saját maguk, annál hamarabb vége lesz a háborúnak” – fogalmazott a tárcavezető.

2023. november 04. 21:30
Federal Minister of Defense Pistorius meets Joav Galant

Izrael megtalálja és ártalmatlanítja Jahja Szinvárt, a Hamász gázai vezetőjét – közölte az  izraeli védelmi miniszter szombati tel-avivi sajtótájékoztatóján „Emlékeztetem Gáza lakosait: minél hamarabb megtalálják őt saját maguk, annál hamarabb vége lesz a háborúnak” – tette hozzá Joav Gallant.

Ezen a szombaton nehéz harcokat vívtunk a Gázai övezeten belül. Befejeztük Gázaváros körülzárását, és a haderőink délről és északról hajtanak végre műveleteket

– mondta. A tárcavezető bejelentette, hogy behatoltak a lakóövezetekbe is. Az izraeli hadsereg október 27-én kezdte meg a szárazföldi hadműveletet a Gázai övezetben. A hadsereg közlése szerint azóta huszonkilenc izraeli katona esett el.

(MTI)

Nyitókép: BRITTA PEDERSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP


 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. november 05. 09:26
Az Iszlám Álam vezetőjét is az amerikaiak 6789szer kilőtték, vagy nem találták el, vagy mindig új állt a helyébe,.
Tasi János
2023. november 05. 05:43
Ez a stratégia, hogy előbb LÉTREHOZZÁK az ellenséget, majd megharcoltatnak vele, kezd egyre átlátszóbbá válni! Már a 2001 szeptember 11.-ei ön-terrortámadást IS csak úgy tudták eladni, hogy mindenki tudta/tudja, hogy kizárólag előre telepített töltetekkel lehetett végrehajtani őket, mert az acél szerkezetű felhőkarcolók tűz következtében nem tudnak leomlani! Nem IS fordult elő SOHA ILYEN A TÖRTÉNELEMBEN, kivéve akkor...
Tasi János
2023. november 05. 05:36
Azokat a Hamasz vezetőket viszont már meg IS találtátok, akik ott nyilatkozgatnak a kamerák előtt és szabadon röpködnek Katar és Libanon között, becsekkolnak a repülőtereken, eljár hozzájuk egyeztetni a Mossad főnöke Katarba... - Hadd kérdezzem már meg; Hogy IS van ez, Gollam úr? Az amerikaiak szétdúltak minden országot az ő 9/11-ük után, amiről csak elhíresztelték, hogy egyszer netán Oszama bin Laden arra járt, de ezek a Hezbollah führerek szabadon flangálnak és nyilatkozgatnak, ugye mindenki látja, még a legmegveszekedettebb cionácik IS!? Ahogy Netanjahu fogalmazott a Knesszetben 2019 márciusában : "Bárkinek, aki keresztezni akarja a Palesztin állam létrejöttét, erősítenie kell a Hamasz anyagi támogatását!... Ez a mi stratégiánk!" Én azt gondolom, hogy a Hamasz vezetői a Netanjahu félék ÜZLETI PARTNEREI, éppen úgy, ahogy a náci párt vezetői üzleti partnerei voltak a Wall Street bankárainak a II. Világháború előtt!!
Tasi János
2023. november 05. 05:35
(Antony Sutton, Wall Street and the Rise of Hitler: The Astonishing True Story of the American Financiers Who Bankrolled the Nazis) Előbb LÉTREHOZZÁK AZ ELLENSÉGET, aztán "megharcoltatnak vele" és közben kifosztják MINDKÉT OLDALT!!!!! Az angolok csak alig pár hónappal előbb fejezték be a hadikölcsönök részleteinek törlesztését, mint a németek a II. Világháborút követően. No de az elsővel együtt kiknek állt ez ÉRDEKÉBEN?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!