Belgiumban csaknem harminc iskolát zártak be bombariadó miatt

2023. november 27. 11:04

Vasárnap késő este fenyegetőztek ismeretlenek.

2023. november 27. 11:04
null

A brüsszeli és a brabanti régió 27 iskolája zárva maradt hétfőn vasárnap késő este bejelentett bombariadó miatt – közölte honlapján Vallónia és Brüsszel régió iskolai hatósága (WBE).

A hatóság az „elővigyázatosság elvének szigorú betartására” hivatkozva döntött így. A WBE kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal, számos helyszínt már ellenőriztek, és jelenleg is folyamatban van az ellenőrzésük. A helyzetet a mai nap folyamán újraértékelik – áll a testület közleményében. A WBE sajnálatát fejezte ki, hogy „az elmúlt hetekben megszaporodtak az ilyen típusú riasztások, és hogy ez mindenkinek, különösen a családoknak nehézségeket okoz”.

A hónap elején több iskolát kellett kiüríteni Brüsszelben és környéken, miután a rendőrséghez bombafenyegetésről érkezett bejelentés. A brüsszeli ügyészség akkor hangsúlyozta, hogy nagyon komolyan veszi ezeket az incidenseket. „A hamis riasztásokért súlyos büntetés jár, amely három hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel és 400 eurótól 2400 euróig terjedő pénzbírsággal sújtható” – közölték.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Attila. Illusztráció.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2023. november 27. 11:32
Egyre több a probléma az engedékeny, túlzottan védelmező, büntetést nem ismerő, ultraliberális nevelés és oktatás miatt. Ennek "eredménye" a bombariadó, ha a diákoknak nincs kedvük dolgozatot irni vagy szóbeli vizsgát tenni, a fenti cikk szerint jelenleg Belgiumban, Kisebb bandákba verődnek és berontanak lopni üzletekbe, letámadnak védtelen társukat az okostelefonja miatt vagy újabban karácsonyi diszeket rongálnak a városban, pl. Nápolyban , Milánóban. A szülők mással vannak elfoglalva, nem ellenőriznek semmit , otthon kritizálják a pedagógusokat a gyerek előtt. A végén nincs respektje senkinek, társadalomunk egyre inkább barbárrá válik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik