Az izraeli hadsereg elkezdte megtisztítani Gáza északi részét

2023. november 21. 12:02

A hadsereg tájékoztatása szerint hétfő este az izraeli hadsereg (IDF) befejezte Dzsabálíja város bekerítését.

2023. november 21. 12:02

A Gázai övezet északi részében fekvő Dzsabálíja várost és menekülttábort kezdték megtisztítani az izraeli erők a Hamász iszlamista terrorszervezet egységeitől és infrastruktúrájától – tudatta az izraeli katonai szóvivő kedden.

A hadsereg tájékoztatása szerint hétfő este az izraeli hadsereg (IDF) befejezte Dzsabálíja város bekerítését,

a tüzérségi erők és a repülőgépek előkészítették a területet a szárazföldi behatolásra, s a szárazföldi erők megkezdték a terrorista célpontok elleni támadásokat vadászgépek és drónok fedezete alatt.

Az IDF tájékoztatása szerint a célpontok között volt három, föld alatti alagút lejárata is, ahol terroristák tartózkodtak.

Az izraeli katonák összecsaptak velük, s emellett felkutattak és megsemmisítettek rakétavetőket, valamint lakóházakban, sőt gyerekszobákban is fegyvereket találtak.

A katonai szóvivők közölték, hogy az elmúlt napon az izraeli repülőgépek a Hamász mintegy 250 célpontját lőtték az övezetben, köztük a Hamász fegyvereseit, rakétaindító állásokat és egyéb infrastruktúrát. A hadsereg bemutatta a zsákmányolt fegyvereket, köztük egy gyermekágy ágyneműtartójában fellelt páncéltörő rakétát.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Hamász-támadás: hiába kongatták a vészharangot a női határőrök, senki nem figyelt rájuk

Fejezzétek már be a felesleges riogatást, a Hamász nem akar támadni! – így torkolták le az elit egység tagjait parancsnokaik, noha a terroristák augusztus óta bőszen gyakorolták az ő lemészárlásukat,

A nyitókép illusztráció. Fotó: ASHRAF AMRA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Ezek is érdekelhetik