Az izraeli hadsereg elkezdte megtisztítani Gáza északi részét

2023. november 21. 12:02

A hadsereg tájékoztatása szerint hétfő este az izraeli hadsereg (IDF) befejezte Dzsabálíja város bekerítését.

2023. november 21. 12:02

A Gázai övezet északi részében fekvő Dzsabálíja várost és menekülttábort kezdték megtisztítani az izraeli erők a Hamász iszlamista terrorszervezet egységeitől és infrastruktúrájától – tudatta az izraeli katonai szóvivő kedden.

A hadsereg tájékoztatása szerint hétfő este az izraeli hadsereg (IDF) befejezte Dzsabálíja város bekerítését,

a tüzérségi erők és a repülőgépek előkészítették a területet a szárazföldi behatolásra, s a szárazföldi erők megkezdték a terrorista célpontok elleni támadásokat vadászgépek és drónok fedezete alatt.

Az IDF tájékoztatása szerint a célpontok között volt három, föld alatti alagút lejárata is, ahol terroristák tartózkodtak.

Az izraeli katonák összecsaptak velük, s emellett felkutattak és megsemmisítettek rakétavetőket, valamint lakóházakban, sőt gyerekszobákban is fegyvereket találtak.

A katonai szóvivők közölték, hogy az elmúlt napon az izraeli repülőgépek a Hamász mintegy 250 célpontját lőtték az övezetben, köztük a Hamász fegyvereseit, rakétaindító állásokat és egyéb infrastruktúrát. A hadsereg bemutatta a zsákmányolt fegyvereket, köztük egy gyermekágy ágyneműtartójában fellelt páncéltörő rakétát.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: ASHRAF AMRA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 21. 13:20
Nem kellett volna lelőni a bulizókat.....
survivor
2023. november 21. 13:20
johannluipigus Ilyen ez a popszakma. Az USA mit csinált eddig ??? Irakban, Afganiban ? Mindenhol...
survivor
2023. november 21. 13:18
Dixtroy Nincs választásuk.....
survivor
2023. november 21. 13:18
Kicserélik a túszokat a bebörtönzött páleszekre. Utána Izrael égész gázában lecsavarja a : vizet villanyt benzint. Kivonul. Onnantól tartsa el őket a Palesztin Hatóság...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!