Az IDF behatolt a Hamász egyik központjának tartott gázai kórházba

2023. november 15. 07:58

Az Izraeli Védelmi Erők úgy vélik, a kórház alatti alagutakban tarthatják fogva a túszokat.

2023. november 15. 07:58

Youssef Abul Reesh, a Hamász egészségügyi minisztériumának egyik tisztviselője a gázai Al-Shifa kórházban tartózkodik, ahol a terrorcsoport állítólag parancsnoki központot tart fenn. A férfi azt állítja, hogy izraeli tankokat, valamint több tucat katonát és kommandóst látott a komplexumon belül – írja a Times of Israel.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közölték, hogy „célzott műveletet hajtanak végre a Hamász ellen a létesítmény egy meghatározott területén”

Az IDF arra hivatkozik, hogy úgy vélik, a 240 túsz közül többeket is a kórház alatti alagútrendszerben tartanak fogva.

Egyes becslések szerint pár száz, mások szerint több tízezer beteg tartózkodik jelenleg a kórházban. A helyi viszonyok miatt gyakorlatilag lehetetlen megbecsülni a civilek pontos számát.

Az IDF közölte, evakuációs útvonalakat biztosított a civileknek, és 12 órával korábban értesítette a Hamászt, hogy állítsanak le minden katonai műveletet a kórházon belül.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2023. november 15. 10:44
Mondjuk azé' egy ilyen városi harcban a ruszkik és az ukik 10 ezrével veszítenek katonákat, a zsidók meg eddig összesen 40+ katonát veszítettek. Lehet, hogy valamit mégiscsak tudnak...
victory
2023. november 15. 10:38
Vissza kell szerezniük az önbecsülésüket meg még mittudomén mit - mondaná Robert Castel
szerintem-2
2023. november 15. 10:04
A zsidók azt művelhetnek, amit csak akarnak és azt hazudhatnak, amit csak akarnak. A világsajtó (inkluzíve mandiner) az övék.
strz-123
2023. november 15. 09:45
A publikált videón az IDF katona megmutatja a falon a táblázatot, amin állítólag a túszok nevei vannak. Órákig ment a Twitteren a bomba, hogy valóban túszok voltak lenn. Egyszercsak valaki lefordította az arab szöveget, és kiderült, hogy a falon egy naptár van. Ghost of Gaza, 40 lefejezett kisbaba, nemi erőszak meg amit akartok. CSAK ADDIG NÉZZETEK FÉLRE, AMÍG TÍZEZRÉVEL ÖLJÜK AZ ARABOKAT LÉGYSZI!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!