Amerika: Bizonyítékok vannak arra, hogy a Hamász kórházakat használ fel katonai céljaira

2023. november 15. 06:17

Ennek ellenére továbbra sem támogatják az egészségügyi intézmények elleni izraeli légicsapásokat.

2023. november 15. 06:17
null

Bizonyítékok vannak arra, hogy a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád szervezet a Gázai övezet kórházait katonai célokra használja – közölte a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője kedden.

John Kirby újságírók kérdésére válaszolva elmondta, hogy az utóbbi napokban nagy figyelmet kapott Al-Shifa kórház, a Gázai övezet legnagyobb egészségügyi intézménye, amely alatt a palesztin fegyveresek által használt alagutak húzódnak.

Úgy fogalmazott, hogy az értesülések különböző hírszerzési forrásokból származnak, ennél pontosabbat azonban nem mondott. A Nemzetbiztonsági Tanács kommunikációs koordinátora ugyanakkor hangsúlyozta, hogy 

„az Egyesült Államok nem támogat kórház elleni légicsapást”.

A Kongresszus felsőházában kedden a demokrata többség elutasította a kizárólag Izrael katonai támogatásáról szóló törvényjavaslatot, amelyet november elején a Képviselőház demokrata szavazatokkal elfogadott. A republikánus javaslat alapján Izrael számára az önvédelemhez, költségvetésen belüli átcsoportosítással 14,3 milliárd dollárt bocsátottak volna rendelkezésre. 

A hosszú vita során a demokraták kitartottak korábbi álláspontjuk mellett, miszerint olyan törvényt nem tudnak elfogadni, amelyben Izrael támogatása mellett nem szerepel az Ukrajnának nyújtandó további segítség forrása.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Fatima Sbair
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2023. november 15. 10:35
Ott rejtegette Szaddam a vegyi fegyvereit is.
auditorium
2023. november 15. 09:33
Ma kiderül, kik rejtőznek a kórházak földalatti alagútjaiban és termeiben. Ezt biztos fogja mutatni este minden TV-hiradó, mert kb. száz izraeli katona hatolt be ellenőrzni. A Hamas szervezete nagyon dörzsölt és céltáblának használják az izraeli túszokat és a sok palesztin idős beteget és gyereket.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2023. november 15. 08:53
Kamu bizonyítékok, mint az Irak elleni háborúban. Meg a 40 lefejezett csecsemő ugyebár..
bodrigyuri
2023. november 15. 08:13
40 lefejezett csecsemő a bizonyíték rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Ezek is érdekelhetik