Átadta a Hamász az első izraeli túszokat

2023. november 24. 16:04

Tizenhárom gyerek, illetve nő térhet haza.

2023. november 24. 16:04

A Gázai övezetet uraló, palesztin iszlamista Hamász szervezet átadta a nemzetközi vöröskereszt képviselőinek az október 7-i terrortámadásban elhurcolt izraeli túszok első csoportját is, tizenhárom gyereket, illetve nőt – jelentette a helyi média pénteken.

Nem sokkal korábban tizenkét thaiföldi vendégmunkást engedett el fogságából a Hamász, ezt időközben megerősítette a thaiföldi miniszterelnök is. A kiszabaduló túszokat a vöröskereszt

a rafahi átkelőn keresztül Egyiptomba szállítja, ahol az izraeli hadsereg átveszi és Izraelbe szállítja őket.

Izraelben először a Hacerimban található légibázisra utaznak velük, majd legalább két napra megfigyelésre kórházba viszik őket, és ott már találkozhatnak családtagjaikkal.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: JAAFAR ASHTIYEH / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. november 25. 10:52
A Hamasz elrabolja a civil nőket, gyerekeket, azután a háborúban kártyáznak velük. Tini palesztin gyilkosokra cserélik őket. Ezt a nemzetközi jog is tiltja.
evpus
2023. november 25. 07:37
Kevés
johannluipigus
2023. november 24. 17:52
Rafkósok a Hamasz vezetői, mert a zsidó túszok - ha még életben vannak - valszeg a végére maradnak.
egonsamu
2023. november 24. 17:45
Szuper deal, 13 ártatlanul elhurcolt túszért jogerösen elítélt arab terroristákat elengedni. Még ha fiatalkorúak is, mert az agymosás már bennük van... De ez azelött is igy ment.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!