Amerikai újságíró: Soros valódi hatalommal rendelkezik, és megérdemli a kritikát azért, ahogyan ezt gyakorolja

2023. november 14. 13:35

Yair Rosenberg szerint igenis kell kritizálni a milliárdos tőzsdespekulánst.

2023. november 14. 13:35
null

Az Il Foglio online formában közölte Yair Rosenberg, az Atlantic újságírójának az Egyesült Államok Kongresszusának Külügyi Bizottságának június 22-én tett beszédét. A címe: „Válasz az antiszemitizmusra és az Izrael-ellenes előítéletekre”. A cikk korábban print változatban is megjelent. 

Az Egyesült Államok Kongresszusának Külügyi Bizottsága albizottsági meghallgatást tartott „az antiszemitizmusra és az Izrael-ellenes elfogultságra való reagálásról”. A beszéd egyik részletében Rosenberg megemlítette Soros György, magyar milliárdos üzletembert is: 

„Cseréljék ki a 'Soros György', 'a Rothschildok', 'a cionisták' vagy az 'Izrael' szót, és az antiszemita érvelés hirtelen visszanyeri vonzerejét, és tekintélyes emberek és intézmények bólogatni kezdenek, és vitát javasolnak a témáról. Az az elképzelés, hogy a zsidók irányítják a klímaváltozást, furcsán hangozhat, viszont az az elképzelés, hogy Izrael irányítja a médiát – amit Pakisztán külügyminisztere mondott 2021-ben a CNN-en – talán nem tűnik olyan furcsának. Mivel az embereket régóta arra kondicionálták, hogy a zsidókat álnok embereknek lássák, nem kell sok ahhoz, hogy az ősrégi összeesküvés-elméletet frissítsék, hogy meggyőzzék a közönséget. A világ problémáit a zsidókra hárító több évszázados anyagnak köszönhetően pedig az összeesküvés-elmélet hívei, akik szerencsétlenségeiknek bűnbakot keresnek, elkerülhetetlenül rájönnek, hogy elnyomójuk láthatatlan keze egy láthatatlan zsidóé. Hogy világos legyen: 

az olyan szereplők, mint Soros vagy Izrael Állam, valódi hatalommal rendelkeznek, és minden bizonnyal megérdemlik a kritikát azért, ahogyan gyakorolják ezt a hatalmat. 

Személyesen írtam ilyen kritikákat. A probléma inkább az, hogy az ilyen kritikákat túl gyakran összeesküvés-elméletek váltják fel, amelyekben a zsidó célpontot a világ bajai mögött meghúzódó abszolút gonosz elkövetőjévé alakítják. Ez a gondolkodásmód veszélyezteti a demokráciát.”

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Fabrice Coffrini / AFP

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2023. november 18. 18:59
A milliárdos befolyásáról 2016 augusztusában a DC Leaks nevű szivárogtatóportál nyújtott plasztikus képet, amikor publikálta a Nyílt Társadalom Alapítványok európai központjának belső adatbázisából származó dokumentumokat. A Megbízható szövetségesek az Európai Parlamentben 2014–2019 nevű kiadvány a 751 EP-képviselőből 226-ot sorol fel, vagyis az anyag szerint a Soros-hálózatnak több megbízható szövetségese volt az előző ciklusban a képviselők között, mint amennyi a legnagyobb, néppárti frakció akkori összlétszáma (215 fő). Valószínűleg most még több csicskája van ott.
rocktoberi-2
2023. november 18. 18:14
Azt akarja mondja ez a szerencsétlen, hogy Szaros Gyurka bácsi rossz fényt vet a zsidókra. Tévedés. Soha nem foglalkozott az esetleges előnyökön túl azzal a vén varangy, hogy zsidónak született. Ugyanilyen szar alak lenne bármilyen köntösben.
vicomt
2023. november 16. 16:14
Őszintén imádkozom azért, hogy eltünjön a fészkes fenébe. "Nincs bocsánat!.... A szar fog kinőni utánad!" A sátán-ivadék! Mire büszke ez a semmirekelő ember? Ez egy beteg ember. Rombol, káoszt teremt. Ne legyen nyugtod sohasem!
Palatin
2023. november 14. 17:56
Nemzetünk démona, rossz szelleme Soros, Küzdelmünk ellene nehéz harc és szoros. Nála ármány, hitszegés megszokott rutin,. Szutykos gyülöletet szór ránk e Rasputin. Népünk hütlen gyermeke e tékozló fiú, Hogy bünbánón megtérjen, ahhoz ö túl hiú. Inkább még támadja hös népét konokul, Bünlajstromából mint aggastyán sem okul. Midászi vagyonát bösz hatalomra váltja. Kétes üzelmeit csupán istenünk ha látja, Kivel ö konkurál, mint "földi helytartója", Nem lesz már ideje, hogy vétkeit lerója... Ö maga köré gyüjtötte hiénák hadát, Harcias csalókat és nem kevés banyát. Vagyonát mutyikkal szerezte, toldotta, Züllött rajongóit ránk böszen bujtotta. Dühödt haragja miböl táplálkozik? Minden tette mögött a suska lakozik. Kezét tette volna magyarok pénzére, Ám bátor Viktorunk ütött a kezére. E szörnyü blamázst ö el nem feledé, A világ vad farkasait ezért összeterelé, Életét tette rá, hogy ezt megbosszulja, Mérgezett törét a magyarokba szúrja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!