Agyonüthettek egy idős zsidó férfit egy Los Angeles-i palesztinbarát tüntetésen

2023. november 07. 08:34

Egy helyi rabbi szerint a haláleset pontos körülményei tisztázatlanok.

2023. november 07. 08:34
null

A Los Angeles-i Zsidó Szövetség közleményt adott ki, amely szerint a 69 éves Paul Kessler halálát egy palesztinbarát tüntető okozhatta, aki a gyanú szerint egy megafonnal mért ütést az áldozat fejére, aki azonnal összeesett. A konfliktus egy West Lake Village-i demonstráción történt. A helyi rabbi azt állítja, hogy beszélt a város rendőrfőnökével, és a történtek körülményei homályosak – írta a Timesofisrael.

Egyelőre nem világos még, hogy pontosan mi is történt. Annyit viszont lehet tudni, hogy egy idős zsidó férfi ellentüntetést szervezett egy Gáza melletti demonstráción, aminek a kezdete után nem sokkal összeeett és meghalt. 

Egyelőre nem tudjuk hogy meglökték-e vagy tudatosan megtámadták. Hamarosan kiderül, hogy pontosan mi történt

 – írta Michael Barclay rabbi a hitközség közleményében.

Emellett hozzátette, hogy a rendőrség ellentmondásos beszámolókat adott ki az esettel kapcsolatban. Hivatalosan nem ismerték be az idegenkezűség lehetőségét, ugyanakkor már kis is hallgattak egy gyanúsítottat, akit a közösségi médiában megjelent felvételek alapján azonosítottak.

Barclay szerint a rendőrségnek nincs videofelvétele azokról a pillanatokról, amikor az áldozat a földre került.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2023. november 20. 15:47
Agyonüthettek egy idős palesztin férfit egy Los Angeles-i zsidóbarát tüntetésen. Mindenki lemérheti mennyire palesztinbarát vagy zsidóbarát vagy emberbarát.
Hekimeki
2023. november 07. 10:11
Hol itt a probléma kérem!!!!!!!!! Egy tetű élősködővel kevesebb...........Mi a qrva anyjának ment oda hőbörögni :)))))))
Bicsike
2023. november 07. 09:37
Megint egy se füle se farka cikk. “Paul Kessler halálát egy palesztinbarát tüntető okozhatta, aki a gyanú szerint egy megafonnal mért ütést az áldozat fejére, aki azonnal összeesett.” “Egyelőre nem tudjuk hogy meglökték-e vagy tudatosan megtámadták. Hamarosan kiderül, hogy pontosan mi történt” Találjátok már ki, hogy mi a picsa történt. Leütik megafonnal utána meg nem világos, hogy meglökték e? Az újságírás legalja amit ti műveltek. Komolyan!
elégia
2023. november 07. 09:13
Mert ugye Amerika a szabadság hazája. Minden állat azt lő le, vagy ver agyon, akit akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!