A Palesztin Hatóság szerint az izraeli hadsereg mészárolta le az izraelieket

2023. november 20. 16:14

A Palesztin Hatóság pénzügyminisztériuma vasárnap közleményt adott ki, amelyben tagadta, hogy a Hamász terrorszervezet lenne felelős a Re'im zenei fesztiválon történt mészárlásért.

2023. november 20. 16:14
null

A közlemény szerint „az előzetes izraeli rendőrségi vizsgálatok” azt mutatták ki, hogy a médiában megjelent izraeli állítások hamisak voltak, és szerintük valójában izraeli helikopterek bombázták a koncertet, amivel „nagy pusztítást végeztek” – számolt be a Jerusalem Post. 

A Palesztin Hatóság állítása szerint ez a Hannibál-irányelv aktiválása után történt, amely szerintük lehetővé tette, hogy „a megszálló rendőrség és hadsereg mindenkit megöljön”.

A Hannibal-irányelv valóban egy létező irányelve volt az izraeli hadseregnek, amely azt mondta ki, hogy az izraeliek elrablásával gyanúsított terroristákat még akkor is célba veszik, ha ezzel a túszok sérülését kockáztatják. Az IDF 2016-ban törölte ezt a szabályt. 

Netanjahu miniszterelnök így reagált az állításokra: „Ma a Palesztin Hatóság Rámallah-ban valami teljes képtelenséget mondott. Tagadta, hogy a Hamász követte el a Gáza melletti fesztiválon történt szörnyű mészárlást. Izraelt vádolta azzal, hogy ő követte el ezt a mészárlást. 

Ez az igazság teljes megfordítása.”

„Abu Mazen, aki a múltban tagadta a holokausztot, ma a Hamász mészárlásának létezését tagadja, és ez elfogadhatatlan” – mondta az izraeli miniszterelnök. 

Mahmúd Abbász a Szovjet Tudományos Akadémia Keleti Tanulmányok Intézetében doktorált 1982-ben A cionisták és a nácik kapcsolata, 1933-1945 című disszertációjával, amelyben nemcsak a holokausztban megölt zsidók számát kérdőjelezte meg, hanem azt is, hogy egyáltalán léteztek-e gázkamrák.

Netanjahu így folytatta: „Az a célom, hogy a Hamász elpusztítása után a Gázai övezet bármely jövőbeli polgári közigazgatása ne tagadja a mészárlást, ne nevelje a gyermekeit terroristáknak, ne fizessen terroristáknak, és ne mondja a gyermekeinek, hogy a végső életcéljuk Izrael Állam elpusztítása és felbomlása.”

Nyitókép: JACK GUEZ / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

„Tudtuk, hogy a terroristák bejöttek a házunkba” – a Hamász-terror túlélője a Mandinernek

Mikor Eyal Ben Tzvi hallotta, ahogy a terroristák betörik a házuk ablakát, megragadta a biztonsági szoba kilincsét és arra kérte a gyerekeket, hogy maradjanak csöndben és tapadjanak a falhoz.

 

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Ezek is érdekelhetik