A Hamász azzal vádolja az ENSZ-szervezetet, hogy „összejátszik” Izraellel

2023. november 08. 20:44

Szaláma Marúf szerint „az UNRWA és annak vezetői felelősek a humanitárius katasztrófáért”.

2023. november 08. 20:44

Azzal vádolta meg a Hamász iszlamista palesztin szervezet szerdán az ENSZ palesztin menekülteket segítő szervezetét (UNRWA), hogy „összejátszik” Izraellel a Gázai övezet északi részén lakók délre „kényszerítésében”.

Az UNRWA és annak vezetői felelősek ezért a humanitárius katasztrófáért, 

mert az első pillanattól kezdve meghajoltak a megszállók diktátumai előtt, elhagyták állomáshelyüket, és feladták kötelességüket a Gázai övezet északi részén élő több százezer emberrel szemben” – írta közleményében Szaláma Marúf, a Hamász sajtóközpontjának vezetője. Ezenkívül azzal vádolta az UNRWA-t, hogy „fedél, ivóvíz és élelem nélkül” hagyta a palesztinokat, és „nem hallotta meg a szenvedők segélykiáltásait”.  

Összejátszanak Izraellel

 „Azt állítjuk, hogy az UNRWA vezetői – azzal, hogy kitérnek a szervezetnek előírt feladat teljesítése elől – nyilvánvalóan összejátszanak (Izraellel) a megszállásban és abban, hogy arra kényszerítik az embereket: hagyják el otthonukat” – jelentette ki Marúf. Az ENSZ adatai szerint mintegy 

1,5 millió ember távozott otthonából a Hamász uralta Gázai övezetben a háború kezdete óta. 

Az UNRWA oktatási, egészségügyi, szociális és lakhatási szolgáltatásokkal segíti azt a több millió palesztin menekültet, aki a Gázai övezetben, Ciszjordániában, Jordániában, Libanonban és Szíriában él. A szervezetnek saját közlése szerint már nem áll módjában segíteni azon a több tízezer emberen, aki az ENSZ fenntartása alatt álló iskolák épületében talált menedékre azt követően, hogy Izrael felszólította a lakosságot a délre való távozásra. 

A Hamász október 7-i terrortámadásának megtorlásául Izrael által elindított hadműveletben az UNRWA 89 munkatársa halt meg a Gázai övezetben.

(MTI)

Nyitókép: ISSAM RIMAWI / ANADOLU AGENCY / ANADOLU

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2023. november 09. 06:45
Mivel az USA egyik fedőneve háború esetén ENSZ
survivor
2023. november 09. 05:40
Ízisz Így dolgozik a Hamasz a zsidóknak. Ennyivel is kevesebb meló van az IDF nek.
survivor
2023. november 09. 05:38
Pofátlan arab. Ha a Hamas nem támad, nincs válság. Az ENSZ tartsa el Gázát ?
5m007h 0p3ra70r
2023. november 09. 04:48
Szalá Mirúd oaprikás hangulatban van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!