A donyecki „betondió” feltörése

2023. november 01. 17:47

Ami a művelet várható befejezésének idejét illeti, vélhetően aligha kerül arra sor az év lezárta előtt.

2023. november 01. 17:47
Hidegkuti Konstantin
Hidegkuti Konstantin
Moszkvatér

„Mit nyerhet Moszkva Avgyejevka elfoglalásával? Elsődlegesen a Donyeckre nehezedő tüzérségi támadások drasztikus csökkenését, illetve részben az északi agglomeráció mentén található pozíciók kiterjesztését. Vasúti kapcsolat híján ezeket az orosz fél vélhetően nem tudja további átfogó előrenyomulásokban kamatoztatni, ám Donyeck 9 év utáni tehermentesítése nem elhanyagolható szempont. Várhatóan az ukrán ellentámadás kifulladásával egyidőben az orosz fél igyekszik a korábban említett szektorok mellett a dél-donbasszi pozícióit is javítani, kiterjesztve ellenőrzési zónáját Marjinkánál, illetve potenciálisan a Mariupolba vezető Donyeck-Volnovaha vasútvonal mentén.

Ami a művelet várható befejezésének idejét illeti, vélhetően aligha kerül arra sor az év lezárta előtt. Oroszország minden vádaskodás ellenére igyekszik csapatait minél eredményesebben, a veszteségeket minimalizálva bevetni, és potenciálisan épp ez is hozzájárulhat a terület ostromának elhúzódásához. Persze mindez számos további faktortól, így az ukrán fél reakciójától, valamint a Wagner csapatok állítólagos újbóli megjelenésétől – ezúttal a Redut PMC égisze alatt – is függ.

Mindazonáltal azon híresztelések, amelyek már komplett orosz dandárok és legalább 6 darab Szu-25 csatarepülőgép elvesztéséről szólnak, távol állnak a valóságtól. Először is előbbi adat Volodimir Zelenszkij, erősen megkérdőjelezhető politikai töltetű interjújából származik, míg utóbbit semmilyen objektív megfigyelés – fotók vagy videók – nem támasztja alá.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2023. november 03. 07:45
Józan ésszel nem elképzelhető, hogy a világ zsidósága elengedné a zsidó Zelenszkij, és Hollywoodi filmes kormánystábjának kezét..! -bár az élen a személycsere lehetőségét nem lehet kizárni... Mivel Zelenszkijt a világ vitathatatlanul legjobb szolgálata védi, az esetleges balesete csak menesztése kapcsán következhet be... A tét óriási, felfoghatatlanul nagy! -és nem csak a zsidóságnak, az egész világnak..! Várható, hogy az ukrajnai események jelentős tételként befolyásolják a világ általános helyzetét, melyet tetéz Izrael síri csendre, rendre való törekvése... Előre vetül, hogy a "Nyugat" számára Ukrajnában a "patt-helyzet" fenntartásához is, új szereplő belépése, beléptetése látszik szükségesnek...
dupree
2023. november 02. 10:51
Egy behatárolható ellenséges területet az orosz légierő FAB-1500-asokkal simán elintézhetné. Egy magyarázat van hogy nem teszik, sajnálják a drága bombát erre.
connorj
2023. november 02. 02:49
https://m.youtube.com/watch?v=7gxrZzs5jPo
connorj
2023. november 02. 02:49
💋https://m.youtube.com/watch?si=O5rlCGh6GVP_LhvX&v=UkuP6mH1tC0&feature=youtu.be
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!